Cum planifici o vacanță de scuba diving

Home « Turism « Inedit

O vacanță de scuba diving poate fi o experiență memorabilă pentru majoritatea iubitorilor lumii subacvatice. O vacanță de scuba diving bine planificată îți poate asigura tot confortul și distracția necesare pentru un sejur subacvatic mai mult decât satisfăcător. Cum pasionații și scafandrii experimentați, dornici de a-și fructifica experiența în scufundări, își plănuiesc în avans vacanțele, ne-am gândit să facem și noi același lucru. Și cum altfel dacă nu aflând mai întâi ce înseamnă o vacanță de scuba diving și ce oferă ea. Așadar, haideți să pornim într-o vacanță de scuba diving... cu câteva informații generaliste.

O vacanță de scuba diving constă în a experimenta și a vizita locuri subacvatice ce aparțin destinației alese. O echipă de scafandri experimentați te vor însoți în larg, zilnic, pe întreaga durată a vacanței tale,  la ore stabilite de comun acord, pentru a-ți arăta toate atracțiile zonei, aflate pe fundul apei. Atracții precum epave, faună și specii de pești rar întâlnite. Mai mult, te poți fotografia în adâncuri alături de animalele marine sau în preajma epavelor legendare ale lumii.

Cum plănuiești o vacanță de scuba diving?

Pentru început, planifică bugetul pentru întreagă vacanță. Fă socoteala la cât îți permiți să dai pentru transport, cazare și masă. Alege destinația și informează-te în amănunt în privința atracțiilor subacvatice existente. Asigură-te că ai ce explora pe întreaga perioadă a șederii tale. De preferat este să alegi zone cu lagune și peșteri, pentru a putea experimenta din toate câte puțin. Așadar, începe căutarea pe Internet, urmărind forumurile de specialitate. Apoi, găsește o destinație pe gustul și bugetul tău, unde marea să fie bogată în relief subacvatic, faună și specii de pești, dar care să nu te usuce la buzunare.

După ce ai tăiat cheltuielile pe transport, cazare și mese, caută centre specializate de scuba diving, cât mai ieftine și cu cât mai multe facilități. Le găsești pe forumurile de specialitate din țara în care ți-ai ales destinația. De obicei, acolo își povestesc experiențele cei care au apelat la serviciile acestora. Astfel, nu riști să fii dezamăgit de ce ai găsit. Vei ști, măcar cu aproximație, la ce să te aștepți.

Pachete sau schimbări zilnice?

Ei bine, am ajuns și la partea dificilă! Când îți programezi o excursie de șapte zile, poți beneficia atât de pachet de scuba diving, cât și de alegeri libere. Poți practica scuba diving trei zile pe săptămână sau cinci din șapte, în funcție de planurile pe care ți le faci. Însă, pentru că este o vacanță de scuba diving, marea majoritate a centrelor de specialitate oferă pachete de câte două sau trei scufundări pe zi. 

Ce include un pachet activ

Majoritatea celor care pleacă într-o vacanță de scuba diving aleg un pachet activ, care să le ofere tot ce și-ar putea dori de la această experiență. Vorba aceea, dacă tot dai bani, măcar să te bucuri din plin de ei, nu? Adesea, pachetele active includ cazare, trei mese pe zi, ieșiri la ore stabilite pe mare în grupuri mici, flexibilitatea de a te scufunda de câte ori doreşti în cadrul unei sesiuni de scuba diving, fiind asistați la fiecare pas de scafandri experimentați.

Scuba diving-ul poate fi o experienţă extrem de palpitantă şi minunată. Scafandrii vă vor duce în cele mai întunecate adâncuri, unde veți descoperi o lume complet nouă cu recifuri și faună marină. Iar dacă ești norocos, poți zări prin aproprierea ta homari curioși, crabi uriași, barracuda și chiar căluți de mare cu care să te pozezi...

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: dive-n-log.com

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement