Cu cățelul la bord! Cum procedăm?

Home « Turism « Inedit

Plec în vacanță! Unde îmi las cățelul? Cea mai bună soluție... îl iei cu tine! Dacă planifici o vacanță pe yachtul propriu, include animalul în toate planurile tale. Cu cât îți vei face planul mai bine, cu atât lucrurile vor decurge într-un mod liniștit și te vei putea bucura de o vacanță și mai frumoasă! Ai nevoie doar de câteva noțiuni de bază privind siguranța lui și legislația țării de destinație. În rest, s-ar putea să fii suprins cum cățelul știe să navigheze mai bine decât tine.

Navigația nu este o activitate destinată exclusiv oamenilor. Precum multe alte animale, câinii știu să înoate foarte bine și chiar să se acomodeze pe vas, în ciuda mișcărilor incoerente ale valurilor. Dacă sunt instruiți, câinii se comportă exemplar pe ambarcațiuni, rar prezintă stări de rău și, adesea, se bucură de această experiență împreună cu stăpânii. Iar asta se observă cu ușurință la datul din coadă... aproape neîncetat! Dacă dorești să iei animalul de companie cu tine în vacanța pe yacht, trebuie însă să ai în vedere anumite lucruri, esențiale am spune noi. În caz contrar ai putea întâpina câteva probleme care să-ți dea peste cap vacanța.

1. Înainte să alegeți destinația, trebuie să vă informați foarte bine cu privire la legislația țării privind navigarea cu animale de companie. Este important să adunați cât mai multe informații posibile cu privire la acest subiect înainte de a te aventura că cățelul pe mare!

2. Asigurați-vă că animalul a fost înregistrat în mod legal și are cip corespunzătoar, întrucât sistemul electronic conține toate informațiile necesare despre animalului tău de companie. În multe țări vi se cere acest cip, pentru ca autoritățile să afla dacă anumalul de companie prezintă vreun pericol pentru cetățeni. Și încă ceva, asigurați-vă că animalul de companie are toate documentele și vaccinurile la zi.

3 . Luați în considerare faptul că nu toate animalele de companie iubesc marea. Nu veți avea probleme cu el dacă a mai avut contact cu apa. În caz contrar, încercați să îl obișnuiți înainte cu plimbări scurte cu barca pe lac. Prima oară se va speria și se va ghebui lângă voi, apoi intervine curiozitatea, iar lucrurile vor intra în normal. Țineți cont că un cățel de trei luni este extrem de receptiv la aceste exursii, fără să fi avut contact cu apa. Cât despre locul de dormit, pregătiți-i și animalului de companie un locșor, de preferat într-o cabină, nu afară.

4. Dacă animalul se ssperie de apă, trebuie să îi asiguri un mediu în care să o vadă cât mai rar! Așadar, evitați să mergeți cu el pe scările care dus la nivelul superior al yachtului, pentru că i se va face rău. Iar dacă sperietura de început este foarte mare, încercați să-l liniștiți prin activități care să-l facă să uite unde se află. Jucați-vă cu el, dați-i o jucărie pe care o adoră pentru a o ronțăi sau distrageți-i atenția cu ceva ce lui îi place. Astfel, toate se vor calma de la sine.

5. Vesta de salvare! În timpul zilei, când stați pe punte, este recomandat să echipezi animalul cu o vestă de salvare. Există veste speciale pentru câini, iar acestea nu îl vor incomoda. Astfel, dacă nu e fricos, ar putea înota de jur împrejurul yachtului sau chiar ați putea înota împreună. Riscurile vor diminua considerabil, dacă sunteți echipați cu veste de salvare.

Cum nu toți ne bucurăm de yacht propriu, există companii care permit accesul animalelor la bord. Motiv pentru care, documentați-vă bine înainte de a vă lua bilete sau de a închiria ambarcațiunea și respectați punctele pe care vi le-am enumerat mai sus! Vacanță plăcută!

Gina R.

Foto: aboattime.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement