Coasta Dalmației în 3 locații de vis

Home « Turism « Inedit

Croația este o țară europeană perfectă ca destinație pentru iubitorii de mare, soare și istorie, pasionații de sporturi extreme sau cei doritori de adrenalină. Pentru fiecare turist în parte, Croația are o destinație potrivită. Echipa Nautica Magazine a ales pentru dumneavoastră 3 locații de vis: Brela – plaja cu brazi, Baska Voda – plaja de vis a Mării Adriatice, Insula Hvar – cea mai însorită insulă a Croației.

Brela – plaja cu brazi

Specialiștii de la revista Forbes au realizat un top al celor mai frumoase plaje din lume. Brela se situează pe un fruntaș loc 6 în lume și locul 1 în Europa. De ce aceste considerente? Localnicii spun că plaja este atât de frumoasă încât nu crezi că ești încă în Europa.

În trecut, Brela, o localitate care acum nu depășește 2.000 de locuitori, era doar o mică așezare pescărească. În 1968, Brela a primit distincția de Campioana Adriaticii pentru rezultatele obținute în materie de servicii turistice. Aici, există o plajă de 6 kilometri aflată la poalele unor munți acoperiți în totalitate de conifere. Simbolul localității este o stâncă impunătoare, Kamen Brela, ce se ridica dintr-o apă de o limpezime spectaculoasă, fenomen accentuat de unduirile stâncoase ale muntelui în apa Mării Adriatice.

Orașul Brela este un amestec interesant de clădiri moderne și case cu aspect medieval, într-un decor montan. Prețurile la cazare pornesc de la 100 RON/persoană/zi conform siteului booking.com, în cazul alegeți un hostel sau o pensiune mică de pe malul mării și poate urca până la 300 RON/persoană/zi în cazul hotelurilor luxoase din zonă. În plus, o masă completă nu va depăși suma de 10 euro pentru o singură persoană.

Localitatea este foarte aproape de orice altă zonă a Croației, iar autocarele către alte locații au un program foarte bun pentru turiștii dornici de explorare.

Baska Voda – plaja de vis a Mării Adriatice

O mică localitate pescărească situată la sud de Brela și la doar 9 kilometri de orașul Makarska este caracterizarea pentru Baska Voda. Ce are deosebit această localitate ? Turiștii veniți aici spun că senzația pe care o ai atunci când cobori de pe Muntele Biokovo pentru a te lasa răcori în valurile Mării Adriatice este unică.

Pentru gurmanzi, din Baska Voda se poate ajunge în doar câteva minute în satele Bast și Topici, recunoscute pentru pâinea și brânza făcută în casă, după rețete neschimbate de sute de ani. si, da, puteti sa cumparati produsele direct de la localnici.

Baska Voda se poate vizita și iarna, mai ales la început de decembrie, când localnicii îl sărbătoresc pe patronul spiritual al orașului, Sfântul Nicolae. Prețurile unei săptămâni de vacanță în acest mic paradis încep de la 270 euro pentru un sejur de 7 zile în sezon estival.

Insula Hvar – cea mai însorită insulă a Croației

Când ajungi pe insula Hvar, primul lucru pe care îl observi sunt tufele de lavandă, aproape simbolice pentru insula care are 2718 ore de soare puternic în fiecare an. De aici și denumirea de cea mai însorită insulă a Croației, fiind de altfel și cea mai vizitată de pe toată coasta dalmată.

Hvar este locul ideal pentru toate categoriile de turiști: cei veniți în luna de miere, cei interesați de distracție până în zori în spectaculoasele cluburi de noapte, pentru cei romantici care pot admira plajele, iubitorii de sporturi nautice extreme sau cei care iubesc arta - arhitectura venețiană este încă omniprezentă.

Pe insula Hvar se poate ajunge cu feribotul (cei care vor să ajungă cu mașina personală trebuie să știe că pot ajunge aici doar din portul Stari Grad de pe insula Hvar) sau cu catamaranul. Din Hvar se poate face o excursie cu catamaranul Krilo, care va poate oferi o excursie până pe insula Korcula, locul în care croații susțin că s-a născut exploratorul Marco Polo, și apoi mai departe până la Dubrovnik. Tot din Hvar, pe timpul verii, există curse regulate ale feriboturilor care oferă posibilitatea unei vizite către orașele Pescara și Ancona din Italia.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: find-croatia.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement