Cele mai frumoase plaje colorate din lume

Home « Turism « Inedit

Verde, roz, purpuriu, roşu, alb...Nu, nu este doar o simplă înşiruire de culori, ci tocmai descriam nuanţele celor mai frumoase plaje din lume. Privite în ansamblu, par un frumos curcubeu care încântă privirile tuturor celor care îşi scaldă picioarele măcar o dată în valurile cristaline ale acestor plaje.

Plaja cu nisip roz, Bahamas

Plaja roz din Parcul Naţional Komodo este una dintre acele minuni colorate ale lumii. Aspectul său unic este dat de culoarea rozalie a nisipului, apărută datorită amestecului de microorganisme colorate de pe fundul apelor.

Mai mult de atât, "Coral Pink Sand Beach" este înconjurată de palmieri şi este scăldată pe tot parcursul anului de razele unui soare dogoritor.

Plaja Roşie, Kaihalulu, Hawaii

Situată pe Insula Maui în Hawaii, această plajă "sângerie" este atât de frumoasă, încât toţi cei care au vizitat-o s-au declarat uimiţi de existenţa ei! Culoarea roşie a nisipului se datorează eroziunii colinei de gresie roşie, la picioarele căreia se află plaja.

Plaja cu nisip alb, Australia (Hyams Beach)

Înscrisă în Guiness Book ca plaja cu nisipul cel mai alb din lume, White Hyams Beach din Australia este de un alb imaculat deoarece firele de nisip sunt din cuarţ, ce are o puritate de 99 %. Acelaşi cuarţ care se foloseşte de exemplu ca piatră în bijuterii sau în fabricarea ceasurilor. Textura sa este una fină, specifică plajelor, şi nu precum cristalele de cuarţ cu care suntem obişnuiţi.

White Hyams Beach are o lungime de peste 2 kilometri şi se află de-a lungul golfului Jervis, situat în partea de sud-est a Australiei, la circa 180 de kilometri de Sydney, în statul New South Wales. Două parcuri naţionale se învecinează cu această plajă, Jervis Bay National Park şi Booderee National Park & Botanic Gardens, ceea ce conferă locului un statut turistic de excepţie.

Plaja cu nisip verde, Papakolea Beach, Hawaii

Aflată la capătul cel mai sudic al insulei Hawaii, Plaja Papakolea este cel mai adesea numită "plaja cu nisip verde", deoarece nisipul este alcătuit din mici cristale de olivină, provenite de la stâncile vulcanice din jur, aparţinând conului de zgură vechi de 49000 de ani (Pu’u Mahana, din apele golfului Mahana).

Dată fiind densitatea cristalelor de olivină atât de mare, acestea nu pot fi împrăştiate de valuri, ceea ce face ca ele să se acumuleze de-a lungul coastei, de unde şi culoarea verde a plajei. Înotul este permis aici, dar valurile de pe coasta de sud pot fi foarte puternice.

Plaja Papakolea se află la distanţă egală de Kona şi Hilo şi se poate ajunge la ea după un drum de 2 ore şi 15 minute, parcurs pe Autostrada 11.

Plaja purpurie, Pfeiffer Beach, Big Sur, California, USA

Se spune că la lăsarea întunericului, atunci când luna veghează asupra plajei, reflexele magnetice de roşu şi violet debordează de frumuseţe, spre deliciul fotografilor, care vin din toată lumea doar ca să imortalizeze superbitatea acestor locuri.

Cele două nuanţe sunt rezultatul manganului grenat, care se găseşte din abundenţă aici şi care face ca toată combinaţia de culori să fie văzută pe toată întinderea de nisip.

Plaja de culoare neagră, Punalu'u Beach, Hawaii

Deşi, de cele mai multe ori, asociem negrul cu obscuritatea şi misterul, nu la fel putem spune despre Punalu'u, o plajă aflată între Pahala şi Na Alehu, în Hawaii, unde culoarea neagră a nisipului o face să fie specială şi deosebită.

Acest nisip negru provine din roca vulcanică, depusă sub formă de lavă şi răcită treptat în urma contactului cu oceanul. Există şi o legendă în zonă, coform căreia dacă te gândeşti să iei nisip acasă vei fi blestemat de către Pele, zeiţa vulcanilor.

Punalu’u este faimoasă şi pentru broaştele sale Hawksbill şi ţestoasele verzi, specie protejată prin lege.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: inot, insula, nisip, plaje
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement