Cel mai frumos brad plutitor din lume

Home « Turism « Inedit

Sărbătorilor de iarnă reprezintă pentru oraşul Rio de Janeiro modalitatea prin care acaparează toată atenţia mass media şi adună turişti din toate colţurile lumii. Asta pentru că cel mai înalt brad plutitor din lume este aprins, de peste 20 de ani, în laguna Rodrigo de Freitas a oraşului.

 

Anul acesta, bradul, iluminat de peste 3.3 milioane de beculeţe şi cântărind aproape 550 de tone, a doborât şi recordul de "cel mai mare copac de Crăciun", măsurând peste 100 de metri.

Datorită decoraţiunilor cu forme de copaci, de animale marine şi terestre sau cu imagini cu oameni care se ţin de mână, aprinderea bradului plutitor este urmărită de fiecare dată de peste 100 000 de oameni din diferite colţuri ale Braziliei, dar şi din alte ţări.

Bradul de metal de 85 de metri a fost decorat, în acest an, pentru a reprezenta cinci elemente: apa, aerul, pădurile, umanitatea şi Crăciunul. Structura, cu o greutate de peste 540 de tone, a fost împodobită cu peste trei milioane de luminiţe, iar în jur au fost amplasate 100 de ecrane LED.

Efectele luminoase programate de organizatori pe suprafaţa pomului de Crăciun plutitor au cuprins celebrarea celor patru anotimpuri ale anului, de la primăvara colorată şi cu flori 3D, până la transformarea bradului verde într-unul complet alb, datorită unui efect de zăpadă superb.

Bradul plutitor va înfrumuseţa oraşul Rio de Janeiro până la sărbătoarea celor trei magi, care are loc în fiecare an pe 6 ianuarie.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: ibtimes.com

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: apa, brad de Craciun, brad plutitor, Craciun, laguna
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement