Burano – orașul curcubeu al Europei (foto)

Home « Turism « Inedit

Veselă, colorată și totodată romantică! Insula Burano este un rai fotografic și un paradis turistic de o unicitate rară! Se află în partea de nord a lagunei venețiene, din Italia, și este renumită pentru producția de dantelă și casele multicolore ale pescarilor. Datorită aspectului pitoresc, Burano a ajuns să fie considerat cel mai colorat oraș din întreaga Europă, vizitat de anual de milioane de turiști! Nu doar pentru aspectul de curcubeu, ci și pentru comerțul intens cu dantelă, din cea mai fină calitate...

Este orașul cu cea mai mare producție de dantelă de calitate. Iar piața de comercializare este atât de încăpătoare, încât vei găsi toate produsele posibile realizate din dantelă. De la perdele și fețe de masă, până la mileuri, rochii de mireasă, pâlării și haine de bebeluși. Așadar, este imposibil să pleci de pe Insula Burano, fără a face măcar o achiziție.

Turism la nivel înalt!

Atracțile: design-ul caselor, dantela, așezarea și posibilitatea de a jongla între insule. Este o insulă sutuată în partea de nord a lagunei din Veneția și are aproximativ 2.800 de locuitori. Burano poate fi considerat mai dehrabă un arhipelag compus din patru insule insule individuale, care sunt separate prin canale înguste, de 10 metri lățime: Canalul Rio Pontinello în vest, Rio Zuecca în sud și Rio Terranova în est. O zonă intens vizitată de turiști întrucât se află la o distanță de 7 kilometri de Veneția. Transportul de face cu transportul în comun venețian: bărcile cu motor Vaporetti și durează doar 40 de minute.

Design din epoca de aur

Nu doar canalele navigabile sunt principalele atracții turistice, ci și design-ul pereților viu pictați, pe îl poți zări la orice pas. Culorile caselor nu sunt alese de proprietar, ci urmează un sistem specific pentru ca design-ul să provină din epoca de aur a dezvoltării sale. Dacă proprietarul dorește să-și picteze cu anumite culori proprietatea, trebuie să trimită o cerere la Guvern, iar autoritățile îi vor aproba sau nu, oferind date specifice ale culorilor de vopsea permise pentru acea parte a insulei.

Ideea de a picta locuințele a venit din dorința pescarilor de a putea identifica mai ușor zonele și caselele fiecăruia situate în lagună. O ideea practică pentru ei, dar valoroasă din punct de vedere turistic. Asta pentră că, pe lângă plimbările romantice pe canalele navigabile din Burano și comerțul cu dantelă, turiștii vin în fiecare an cu miile pentru a admira singurul oraș curcubeu din întreaga Europă. Și, au ce vedea! Priviți și voi în galeria foto! 

Gina Rotaru

Foto: Urbanpeek.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: Burano, Insula Burano, noiembrie, oras curcubeu, turism Venetia
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement