Bagaj de vacanță în Delta Dunării

Home « Turism « Inedit

Ecoturismul a prins contur, iar Delta Dunării a ajuns una dintre atracțiile de top ale României! Tot mai mulți români optează pentru vacanțe în Delta Dunării, în schimbul Mării Negre, iar motivul principal în reprezintă fauna și oportunitățile de relaxare pe care Delta le pune la dispoziție. De la plimbări cu barca și până la pescuit, turiștii beneficiază de facilități puse la dispoziție de hotelieri, patronii de pensiuni sau de firmele specializate în organizări de vacanțe. Astfel, o vacanță bine organizată te poate face să te îndrăgostești de Delta Dunării!

Chiar dacă apelezi la o agenție de turism pentru vacanța în Delta Dunării sau ți-o organizezi de unul singur, trebuie să ai grijă la câteva elemente de bază! Bagajul pentru o vacanță ca la carte trebuie să conțină lucruri care să-ți ofere ție și familiei tale siguranța și confortul de care aveți nevoie. Dacă pentru o vacanță pe litoral avem nevoie de costum de baie, pălărie și creme de protecție solară, pentru un sejur plăcut în Delta Dunării numărul produselor pe care trebuie să le deținem se mărește, în funcție de activitățile pe care dorim să le desfășurăm în timpul vacanței.

Bagaj cu remedii

Pentru început, este recomandat să nu vă avântați singuri prin Delta Dunării. Optați pentru un ghid turistic sau pentru excursiile organizate în grup. Astfel, nu riscați să vă pierdeți și, mai ales, să vă accidentați. Centrele de informare și documentare despre Delta Dunării se află în localitățile Crișan și Uzlina. Acolo găsiți toate informațiile necesare pentru orice activitate doriți să faceți! În Delta Dunării există multe zone de o frumusețe fascinantă, iar tentația de a explora fiecare colțișor de natură este mare. Nu plecați la drum fără un bun cunoscător al locurilor, pentru a nu vă rătăci. Asta pentru că nu este recomandat să nu petreceți noaptea sub cerul liber, mai ales în lunile sezoniere mai-iunie din cauza țânțarilor.

În orice tip de excursie v-ați avânta, există câteva lucruri esențiale care nu trebuie să lipsească din bagaj. Pentru plimbările sau navigația în Delta Dunării trebuie să aveți cizme de cauciuc, pălărie, haine impermeabile (sau măcar o manta impermeabilă), trusă medicală, apă, usturoi (pentru țânțari), câteva lămâi (oprește mâncărimea pișcăturilor de țânțari), oțet (scapă de durerea după mușcătura de țânțar), lanternă, un pachet de biscuiți simpli. De evitat sandvișurile cu produse care miros puternic și se alterează rapid. În rest, liber la distracție pentru un sejur cât mai plăcut în Delta Dunării.

Gina Rotaru

Foto: Skyscrapercity.com

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement