Azuga, o statiune montana pentru tot anul

Home « Turism « Inedit
Situata pe Valea Prahovei, Azuga (zappernews) este cea mai noua statiune de aici si datorita marelui potential turistic, a fost transformata dintr-un mic oras industrial, intr-o adevarata oaza de relaxare si totodata un excelent loc de a incerca noi aventuri. 
Statiunea Azuga este situata intre statiunile Predeal si Sinaia, pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi si Muntilor Baiului. 
Azuga este una dintre destinatiile cele mai cunoscute de pe Valea Prahovei.  In plus, cei care nu stiu sa schieze nu vor pleca dezamagiti de la Azuga, intrucat exista aici special amenajate pentru sanie si doua partii de snow tubing. 
Azuga este acum una dintre cele mai renumite staţiuni pentru practicarea sporturilor de iarnă, având mai multe pârtii de schi, deservite de gondolă modernă, trei instalaţii de teleschi şi trei de baby-schi. De câţiva ani, în Azuga funcţionează mai multe şcoli (tabere) de schi pentru copii, pe perioada vacanţei de iarnă, dar şi în afara vacanţei şcolare. Ȋn Azuga există multe centre pentru închiriat echipament de schi, săniuţe, plăci de snowboard. Vrei să primeşti gratuit scurte ghiduri despre anumite destinaţii turistice sau locuri frumoase?
Pe timpul vacanţei de iarnă, staţiunea este foarte aglomerată, absolut toate hotelurile şi pensiunile sunt ocupate (rezervările se fac cu cel puţin lună în avans), dar şi pârtiile sunt aDin acest motiv, dar şi datorită investiţiilor masive în infrastructura de turism care au avut loc în ultima perioadă, Azuga s-a dezvoltat vizibil.glomerate deoarece mulţi turişti cazaţi în Sinaia sau Buşteni preferă să schieze pe pârtiile din Azuga. 
Azuga dispune si de un patrimoniu istoric bogat ce inglobeaza monumente și locasuri sfinte din secolul XIX.
Partia de Ski Azuga se gaseste pe Valea Prahovei, intre Statiunea Sinaia si Statiunea Predeal , intr- zona cu un climat favorabil, tonic si stimulant, specific zonelor alpine. Aflata la poalele Muntilor Bucegi , la altitudine ce masoara aproximativ 1100 metri, Statiunea Azuga ( zappernews) este asaltata de un numar foarte mare de turisti, in fiecare an, in timpul sezonului rece.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: februarie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement