Atractii turistice, Covasna

Home « Turism « Inedit
Oraşul Covasna este situat în curbura Carpaţilor Orientali, la poalele munţilor Breţcu în depresiunea Târgu Secuiesc. Stațiunea balneoclimaterică permanentă de interes naţional se afla la 31 km de Sf. Gheorghe, la 60 km de Braşov și la 250 de km de Bucureşti. Staţiunea Covasna are 12200 locuitori și are în subordine administrativă localitatea Chiuruş. Cunoscută ca oraşul izvoarelor minerale, localitatea Covasna este traversată de pârâul cu același nume. Altitudinea variază între 550-600 m, iar climatul este răcoros, de depresiune intramontanã. Vara nopțile sunt rãcoroase iar iernile sunt reci. Aerul are un conținut ridicat de ioni negativi - un alt factor terapeutic natural.
Este una dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice ale României, dispune de 9 hoteluri şi de mai multe pensiuni private precum și de un camping. Izvoarele de ape minerale au debite deosebit de ridicate (unele au un debit de peste 1000 de litri pe oră) și sunt răspândite în tot orașul (peste 1500 de izvoare) existând unele case particulare unde în fântâni este apă minerală. Acestea sunt de o mare varietate fiind carbogazoase, bicarbonatate, feruginoase, clorurosodice, iodurate, hipertone, hipotone, bromurate.
Oraşul Covasna dispune de un potenţial turistic deosebit. Bogăţia şi varietatea resurselor hidrominerale şi carbogazoase având valoare terapeutică excepţională au dat posibilitatea dezvoltării prioritare a turismului balnear. Anual în complexele balneare din Covasna, staţiune cu "stagiune" permanentă, pot beneficia de efecte tămăduitoare şi miraculoase ale tratamentului peste 50.000 de vizitatori
Balta Dracului – singurul vulcan noroios din oraș. Denumit așa probabil datorită erupțiilor, acesta este îngrădit și amenajat cu grilaje pentru ca turiștii să îl poată admira în siguranță.
Castelul Kálnoky - se află în satul Miclășoara din județul Covasna; iar legenda spune că, în secolul XIII, regele Ungariei a fost salvat de un localnic pe nume Kálnoky, când, ieșit la vânat, acesta a fost atacat de un urs; in semn de mulțumire, regele l-a ridicat pe Kálnoky la rang nobiliar, odată cu rangul, Kálnoky a primit în dar și moșia de la Miclășoara. 
Valea Zânelor oferă nu doar un peisaj incredibil de frumos, ci și un monument tehnic unic în Europa; pe scurt, monumentul e o metodă de a se folosi de gravitație pentru a înlocui vagoanele încărcate cu lemne cu cele goale care trebuiau încărcate, iar acest sistem este numit de localnici „șiclău” și a fost construit în 1889. 
Castelul Szentkereszty -  a aparținut baronului Szentkereszty și a fost naționalizat de către statul român în perioada comunistă, istoria clădirii începe în 1773, însă a intrat în posesia baronului doar după ce acesta s-a însurat cu văduva precedentului posesor. Aceștia se presupune că au extins castelul pentru a-l transforma în ceea ce este azi. Frumusețea castelului este dată însă și de grădina care în împrejmuiește, făcută în stil renascentist; după naționalizare, în clădirea din satul Arcuș, a fost amenajată o vilă pentru Nicolae Ceaușescu, iar mai apoi, până recent, funcționa Centrul de Cultură Covasna, însă clădirea a fost retrocedată și Centrul de Cultură a fost evacuat. Clădirea este acum în posesia unor descendenți îndepărtați ai baronului, care s-au stabilit în Africa de Sud.
Mestecănișul de la Reci - pe raza comunelor Ozun și Reci din județul Covasna se află o zonă naturală protejată datorită biodiversității cuprinse. Mestecănișul de la Reci are câteva specii de animale înscrise pe lista IUCN (Uniunea Internațională pentru conservarea Naturii), printre care lupul cenușiu, cerbul, mistrețul sau dihorul. Totodată, aici se găsesc specii de plante protejate de lege printre care și dedițelul. Iubitorii de natură pot ajunge aici mergând pe DN11 între Târgu Secuiesc și Brașov. În apropiere mai există și câteva clădiri clasificate drept monumente istorice (castele, conace și biserici).
Între 15-23 decembrie 2016 s-a desfasurat Târgul de Crăciun și Programul Cultural „Așteptându-l pe Moș Crăciun”. Locul evenimentului,  Parcul Central Covasna. Scopul evenimentului este pregătirea pentru Crăciun, a Naşterii Domnului.În Parcul Central copiii au avut ocazia de a mângâia oile, măgarul și să admire micul Betleem din oraș. 
 
sursafoto: pinterest
 
Publicat in: decembrie 2016
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement