Arca lui Noe moderna

Home « Turism « Inedit

Considerat ca o structură dintr-un film SF, "New Orleans Arcology Habitat", "Arca lui Noe" în variantă modernă, reprezintă soluţia ideală pentru supravieţuirea în faţă unor dezatre naturale, spune un grup de designeri americani.

Însă acest oraş plutitor bizar ar putea fi soluţia perfectă pentru oraşele devastate de vremea extremă. Incredibila structură are 365 metri înălţime, acoperă o suprafaţă de 9 milioane de metri pătraţi şi poate găzdui până la 40.000 de oameni.Arca lui Noe are tot ce se poate găsi într-un oraş normal - de la hoteluri, la magazine, cazinouri şi şcoli.Designul futurist înglobează şi grădini, lifturi speciale pentru deplasarea locuitorilor pe verticală şi trotoare rulante pentru pietoni.

Structura a fost inspirată din devastarea oraşului american New Orleans de către uraganul Katrina în 2005. Pagubele au fost atât de mari, încât comunitatea încă se mai află în proces de reconstrucţie.Un grup de arhitecţi din Boston a creat Arca lui Noe care va sta pe malul râului Mississippi şi va ajuta la prevenirea unei astfel de tragedii. Structura se numeşte New Orleans Arcology Habitat sau NOAH, este în formă de triunghi si înfățișează o imagine desprinsă din cărțile SF.

NOAH are panouri create special pentru uragane şi poate trece prin astfel de furtuni fără ca locuitorii săi să aibe de suferit.Echipa a avut trei lucruri în minte când a realizat proiectul. Primul lucru este să prevenim daunele fizice şi psihice din timpul evenimentelor meteo extreme. A doua provocare este faptul că New Orleans are prea multă apă. Oraşul a fost construit la nivelul mării şi sub nivelul ei, aşa că este uşor inundabil. A treia provocare este solul, care este foarte moale, argilos, făcând dificilă construcţia unor structuri mari, a explicat arhitectul Kevin Schopfer.

Soluţia noastră este să trecem să transformăm aceste provocări în avantaje, prin introducerea unei platforme urbane plutitoare, a arătat arhitectul. Acesta va fi creat pe malurile răului Mississippi şi extins în el.Echipa de arhitecţi spune că structura poate fi construită în orice zona urbană de coastă.

Oraşul are, de asemenea, grădini, parcuri, dar şi lifturi, menite să transporte oamenii pe verticală iar pietonii vor putea să circule pe trotuare mobile, potrivit proiectanţilor.

Arca lui Noe”, cum a fost denumit, teoretic poate înfruntă cele mai teribile uragane, datorită structurii sale triunghiulare, care permite vântului să treacă prin mijlocul sau liber.

Super-oraşul este proiectat să plutească într-o poziţie fixă, în interiorul unui bazin umplut cu apă.

Roxana Samfira

Sursă foto: tangram3ds.com

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: Nou, inedit, constructie rezistenta
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement