Aquaventure: în apă cu rechinii (foto)

Home « Turism « Inedit

Sună palpitant, nu? Păi, acesta era și scopul... Un aquaventure de toată frumusețea a răsărit în Dubai pentru toți iubitorii de senzații tari, dar și pentru copii. Pe scurt, este vorba despre un water park subacvatic, în care te poți plimba nestingherit printre rechini. Cam sinistru, dar destul de atractiv cât să adune anual milioane de curioși... Tentați să aflați cum funcționează?

Nimic mai simplu! Dacă ai un copil fascinat de animale marine, un iubit dependent de adrenalină sau o familie pusă pe senzații tari, Aquaventure Atlantis din Dubai este locul ideal pentru o mică bălăceală printre rechini. Iar dacă îi mai nimerești și într-o zi agitată, atunci chiar vei avea parte de o porție dublă de palpitații.

Cu tubul prin râu

Stați liniștiți, nimic nu se petrece stând bot în bot cu rechinul. Cel puțin nu la modul tactil. Arhitecții au proiectat un tub în mijlocul unui râu plin cu rechini din Palm Island, Dubai. Tubul funcționează ca în oricare water park. Turiștii alunecă prin el, cu ajutorul unui jet de apă, iar în jurul lui se plimbă nestingheriți... rechinii.

Curioșii pot atinge sticla, în cazul în care vreunul dintre rechini se apropie, însă nu este recomandat să facă ghesturi bruște necugetate. Asta, așa, în caz de prevenție... Ineditul tub, numit și Ziggurat, nu este însă recomandat pentru persoanele slabe de inimă fiindcă senzațiile îți cam fac pielea de găină.

Bălăceală în Splashers

Există o distracție asemănătoare și pentru copii, însă experiența este ceva mai blândă. Organizatorii au avut grijă ca micuții să nu tresară la vederea animalelor, astfel că amenajat un loc aparte pentru ei. Nu sunt scutiți de distracție sau bălăceală, însă nu au vedere spre animalele marine. Mai axect, o bălăceală în Splashers, fără rechini curioși.

Un râu artificial, cu apă învolburată, care curge din vârf de munte, este atracția principală a copiilor, dar și a tinerilor. Pentru acest tip de distracție nautică din Aquaventure ai nevoie de un colac folosit pe post de scaun... La toate acestea se adaugă un loc de joacă într-o piscină pentru copii mici și multe alte curiozități marine, care așteaptă să fie descoperite la fiecare pas.

Parcul de distracții se deschide în fiecare dimineață la ora 10:00, iar porțile lui se închid la apus, când rechinii sunt lăsați să respire după agitația provocată de sutele de vizitatori curioși și dornici de socializare. Dar, pentru a-ți ațâța și mai tare imaginația, ți-am pregătit câteva imagini funny din aquaventure. Privește și bucură-te!

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: atlantisthepalm.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement