Vacanță pe yacht cu vele în Marea Neagră

Home « Turism « Croaziere

Sărbătorile Pascale au trecut, însă vara se apropie! Iar dacă ești pasionat de navigație, cu siguranță gândul îți zboară la o vacanță ca la carte în largul mării! Motiv pentru care ne-am oprit la o mini vacanță pe yacht în Marea Neagră! Destul de aproape de casă, destul de aventurieră și cu o mulțime de posibilități de distracție! Am optat pentru un yacht cu vele, care să ne ofere tot confortul, toată distracția și toată siguranța de care avem nevoie! Ce a ieșit? O adevărată nebunie!

Plimbări cu skijet-ul, navigație cu vele, escapade de scuba diving... Iar lista poate continua cu petreceri în aer liber la orice oră din zi sau din noapte. Nu de alta, dar în mijlocul mării, nu avem limită de oră sau de zgomot! Așa că distracția e la ea acasă, iar prețurile pentru o asemenea escapadă sunt ceva mai mici față de alte destinații. Bugetul depinde de numărul de zile alocat croazierei și a facilităților de care vrei să beneficiezi. Unele companii oferă croaziere pe yacht cu vele de două ore, dar și de cinci sau zece zile! Tu pe care ai vrea să o testezi?

Vacanțe de două ore sau o zi

Pentru cei fără concediu, dar cu dorința aprigă de navigație, agențiile de turism de croaziere au găsit cele mai optime soluții! Croaziere pe yachturi cu vele de două ore sau de o zi! În funcție de firma aleasă, yachtul de croazieră poate fi pentru două sau mai multe persoane, iar prețuirle lor de închiriere pornesc de la 130 ron și pot depăși 250 ron de persoană. Yachturile cu vele destinate navigației cu mai mulți pasageri dețin bucătărie echipată, două toalete, un salon și, în funcție de preț, echipamente de scuba diving. Cât despre destinații, aceste yachturi cu vele te pot plimba prin Istanbul, Balchik, Nessebar, Varna sau Odessa.

Vacanțe de la două la peste 5 zile

Aici facilitățile sunt mai numeroase, însă și prețurile sunt un pic mai piperate! Marea majoritate a agențiilor care oferă astfel de croaziere cu yachtul cu vele în Marea Neagră le pun turiștilor la dispoziție serviciile unui skipper profesionist, prosoape, așternuturi, asigură curățenia și multe alte detalii menite să îți facă sejurul cât mai confortabil. Destinațiile sunt aproape aceleași ca ale celor de la vacanțele de o zi, iar prețurile variază între 500 euro/zi pentru perioade scurte (una sau trei zile) și de aproximativ 400 euro pe zi, dacă sejurul depășește cinci zile. Așadar, dacă vreți să aveți o vacanță ca la carte și cât de cât economică, optați pentru croaziere cu velierul pe o perioadă mai lungă de cinci zile. Astfel că veți bucura și de peisaje, dar și de o relaxare deplină în largul mării.

Gina Rotaru

Foto: www.charterworld.com

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement