Un concediu perfect in Italia!

Home « Turism « Croaziere

Italia este locaţia ideală pentru petrecerea unui concediu de vară, mai ales dacă vă doriţi mare, soare şi multe, multe obiective turistice. De-a lungul întregii ţări, exită numeroase locaţii ce merită atenţie, dar uneori este foarte greu să alegi. Prin urmare, iată o listă a celor mai frumoase destinaţii pentru un concediu de vară în Italia din care să va inspiraţi.

Sardinia este cea de-a doua insulă ca dimensiune, din cele care aparţin Italiei. Plajele din Sardinia sunt cele mai populare din Italia şi atrag turişti din toate colţurile lumii doatorita întinderii lor şi a nisipului alb şi fin care le acoperă, dar şi din pricina apei turcoaz care le învăluie. Unele dintre cele mai bine cunoscute plaje şi golfuri ale Sardiniei sunt următoarele: Poetto, La Bombarde, Cala Goloritze, Costa Paradiso, Vignola Mare, Piscinas Dunes, Cala Luna etc. Sardinia are şi numeroase atracţii turistice, de diverse facturi, atât naturale, cât şi culturale şi istorice, cum ar fi: Perda e' Liana, Porto Giunco, Capo Testa, Cascada Lequarci, Templul preistoric de pe Muntele d'Accoddi, Mormântul giganţilor din Dorgali, oraşele romane şi feniciene din Tharros etc.

Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterana, înconjurată într-o mare proporţie de plaje cu nisip alb, mărginite într-o parte de o apă transparenţă şi în cealaltă parte de o natură luxuriantă, unică. Acest amalgam de peisaje face din plajele siciliene locaţii perfecte pentru un concediu de vară şi nu numai. Însă, plajele nu sunt singurele elemente care fac deliciul unei vacanţe petrecute aici. Deşi are numeroase obiective turistice, toate de o importanţă deosebită, Sicilia dispune de câteva obiective ce nu trebuie ratate. Acestea au fost incluse în lista de Situri de Patrimoniu Mondial UNESCO (UNESCO World Heritage Sites) şi sunt următoarele: Siracuza şi Necropolele Pietroase de la Pantalica, Val di Noto, Insulele Eoliene, Valle dei Templi şi Villa Română del Casale.

Regiunea Toscana găzduieşte o succesiune de resorturi celebre şi plaje bine întreţinute, dovada fiind faptul că majoritatea sunt listate de programul european Blue Flag. Cele mai cunoscute plaje ale Toscanei sunt cele cu standarde foarte ridicate şi care se adresează un public exclusivist, cum ar fi Versilia şi plajele din zona Livorno, dar şi cele accesibile tuturor şi perfecte pentru o vacanţă cu familia sau pentru una într-un cardu mai intim, cum sunt: Grosseto sau plajele din zona Pisa. Alături de acestea, marile oraşe din regiunea Toscana abundă de atracţii turistice de toate felurile, ce vor satisface cu siguranţă gusturile tuturor vizitatorilor, fie că sunt pasionaţi de cultură şi artă, de natură, de sport sau pur şi simplu îşi doresc distracţii şi aventură.

Regiunea Cinque Terre este o zona izolată, care se mândreşte cu o serie de plaje extraordinar de frumoase, la marginea a celor cinci sate vechi de sute de ani: Monterosso al Mare, Vernazza, Riomaggiore, Manarola şi Corniglia. Toatea acestea sunt incluse în lista de Situri de Patrimoniu Mondial UNESCO (UNESCO World Heritage Sites), sub denumirea de Parcul Naţional Cinque Terre. Cele cinci comunităţi sunt legate între ele de câteva poteci perfecte pentru drumeţii, printre care şi faimoasa Via Dell'Amore, preferată de îndrăgostiţi, pentru pasajele liniştite. Regiunea Cinqhe Terre este de asemenea cunoscută pentru vinurile produse aici şi pentru specialităţile preparate pe baza de fructe de mare în resturantele locale.

Amalfi este considerată cea mai spectaculoasă regiune de coastă din intreagă Italia. Plajele sunt mărginite de peisaje spectaculoase, grădini luxuriante şi o mulţime de construcţii istorice inedite. Aşezată la baza Muntelui Cerreto, zona se extinde pe coasta stâncoasă, creând astfel o structură unică de clădiri dispuse pe nivele din ce în ce mai sus. Cele mai importante atracţii turistice de aici sunt: Catedrala Amalfi, Arsenalul Republicii Maritime, Muzeul Hârtiei şi Chiostro del Paradiso, dar şi multe altele. Alături de aceste obiective, plajele şi disponibilităţile pentru turism de vacanţă creează pachetul complet pentru un concediu de neuitat în zona Amalfi şi în spaţiul din împrejurimi.

Roxana Samfira
Sursă foto: pintast.com

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: italia, mari, plaje, spa-uri, piscine
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement