Premieră! Croaziere în Marea Neagră, direct din Constanța

Home « Turism « Croaziere

România începe să deschidă porțile către turismul cu vase de croazieră! Portul Constanța este pe cale să devină un nod important pentru vasele de croazieră care străbat Marea Neagră! Semn că rația de optimism privind turismul navigabil începe să se mărească, devenid tot mai credibil. Nu o spunem noi, ci au ajunțat-o cei de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța care sunt pe cale să-și vadă visul cu ochii...

Au luptat din greu pentru deschiderea terminalului de pasageri, cu scopul de a transforma Portul Constanța dintr-un port de tranzit, într-un „Home Port” cu potențial turistic major! Și iată că sunt pe cale să reușească! Odată cu aderarea la Asociația Internațională MedCruise s-au făcut pași importanți spre această direcție. Iar turiștii se vor putea îmbarca la bordul navelor de croazieră direct din Portul Constanța. O premieră pentru România!

Primele îmbarcări – în toamnă... cu MSC!

Iar veștile bune continuă! Potrivit aautorităților portuare, prima companie de croazieră care și-a dat acordul pentru o colaborare a fost MSC, iar primele îmbarcări din Portul Constanța vor avea loc în toamna acestui an! Prima croazieră maritimă care va pleca, în premieră, din portul Constanța, se va realiza la bordul celebrei companii de lux MSC Musica, spre bucuria românilor! Nu de alta, dar cu această ocazie ei vor fi scutiți că plătească biletele de avion până într-un oraș port, pentru a putea beneficia de aceste croaziere.

Iar veștile bune continuă întrucât compania MSC și-a anunțat deja sosiri ale navelor MSC Sinfonia si MSC Orchestra pentru anul 2014. Și, potrivit autorităților, acestea vor acosta de 8 ori în Portul Constanța (4 sosiri/plecari in perioada aprilie-mai 2014 si 4 sosiri/plecari in perioada septembrie-noiembrie 2014). Chiar dacă nu pare mult, este un început promițător pentru turismul maritim cu croaziera din România întrucât, odată cu venirea celebrei companii MSC, urmează apariția și altor companii de asemenea calibru. Astfel, piața vacanțelor de croazieră va începe să se dezvolte încet, dar sigur. În plus, odată cu această dezvoltare, autoritățile portuare constănțene cred că întreaga economie va crește. Veniturile în urma acestor invstiții vor crește și va ajuta la dezvoltarea industriei hoteliere și a serviciilor conexe.

Nave de croazieră – 66 de sosiri în 2013

Anul acesta, autoritățile portuare anunță 66 de sosiri ale navelor de croazieră în portul Constanța. Un port cu o infrastructură necesară acestui tip de tranzit și care are toate șansele să devină un nod important pentrui croazierele din Marea neagră. Printre aceste 66 de croaziere, 13 sunt fluviale, iar celelalte maritime. Prima navă fluviașă a sosit în portul Constanța în data de 28 martie, iar nava de croazieră mareitimă urmează să ancoreze în 18 aprilie 2013! Un punct de plecare important al României, care ridică speranța nivelului turistic și al nivelului de trai din țară.

Gina Rotaru

Foto: www.ziuaconstanta.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: croaziere, croaziere Marea Neagra, vacante croaziere
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement