Plimbare cu barca, pe Dunare !

Home « Turism « Croaziere
Unul dintre cele mai cunoscute trasee cu vaporasul (sau cu barca) este cel care porneste din Orsova, trece prin Gratca si ajunge la Cazanele Mari.
Aveti deosebita ocazie de a vizita Cazanele Dunarii, unele din cele mai impresionante formatiuni calcaroase situate atat pe malul Romanesc cat si pe malul Sarbesc.
In unele locuri Dunarea se ingusteaza pana la 230 de metri si are o adancime de peste 80 de metri, in zona Cazanele Dunarii.
Vei trece la o “aruncatura de bat” de Tabula Traiana (mostenirea lasata de imparatul roman Traian, semn ca a trecut prin aceste locuri), Statuia lui Decebal sculptata intr-o stanca impozanta de 55 m inaltime, in locul in care raul Mraconia se varsa in Dunare, Manastirea Mraconia din Valea Mracunei (construita la 1523 acolo unde Dunarea se ingusteaza ca sa-si faca loc printre munti) si bineinteles, pe la Cazanele Dunarii (Mari si Mici).
In functie de agentia care organizeaza croaziera pe Dunare, ai putea sa vizitezi inca doua atractii deosebite pe acest traseu, in care poti sa intri doar cu barca: Pestera Veterani si Pestera Ponicova. Prima dintre ele, populata cu peste patru milenii in urma, este prima pestera din Romania mentionata pe o harta. Si, se pare, pestera in care a fost ingropata comoara legendara a Mariei Tereza. Pestera Ponicova este cea mai lunga din Defileu (are peste 1.600m lungime) si a fost semnalata in 1872 de Emil Racovita. Si daca tot ajungi in Orsova, citeste aici ce mai poti vizita intr-un weekend.
Cea mai complexa Croaziera pe Dunare din Romania cu densitatea cea mai mare de obiective turistice pe care le puteti vizita. Plictiseala nu are cum sa apara pentru ca diversitatea reliefului, frumusetile naturii, adrenalina s minunatele obiective turistice va vor tine in permanenta interesul la cote ridicate. 
Plimbarea cu salupa pe Dunare reprezinta ,,sarea si piperul,, turismului din Orsova si Cazanele Dunarii. O experienta de neuitat.
Durata Croaziera pe Dunare Orsova – Cazanele Dunarii itinerariu complet aprox: 3 ore.
Un traseu inedit de-a lungul Dunarii si plimbari de agrement cu vaporasul pe Dunare poti face si din Galati. In oras vei gasi destule agentii specializate care organizeaza trasee pe canalele Dunarii; depinde doar de cat timp ai la dispozitie si ce vrei sa vizitezi. Un astfel de traseu porneste din Galati, trece pe la Faleza, prin locul in care se varsa Siretul in Dunare si pana la Santierul Naval din Galati. Totul se rezuma la doua ore de mers si o multime de instantanee care-ti vor aduce aminte de aceasta plimbare placuta.
Tot din Galati, poti sa te plimbi cu vaporasul pana la locul in care se revarsa Prutul in Dunare (ceea ce inseamna 4 ore de mers, cu retur), pana la intrarea pe Canalul Macin (5 ore cu retur) sau chiar pana in Tulcea (este un traseu mai lung, dar foarte frumos, care ajunge la 11 ore).
Dunarea este pur si simplu uimitoare: a creat in Romania doua locuri de vis, adevarate bijuterii ale naturii, declarate rezervatii pe drept cuvant. Nu mai trebuie sa spunem prea multe despre Delta Dunarii, insa trebuie sa amintim de a doua delta care fascineaza si castiga tot mai multi adepti fermecati de atractiile turistice nationale.
Parcul Natural Balta Mica este un loc cu peisaje luxuriante aflat la numai patru kilometri de Braila, in care poti sa ajungi cu vaporasul pe Dunare. Un loc mirific, adjudecat in cea mai mare parte de cormorani, egrete si vulturi codalbi. Un traseu care porneste din Balta Mica a Brailei poate ajunge la “Chiriloaia”, acolo unde nu auzi decat zgomotele privighetorilor, ale pitulicei, pitigoiului, ghionoaiei sau starcului cenusiu si unde poti sa admiri zborul egretelor, al lisitei sau al lebedelor.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: august 2017
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement