Nas în nas cu pinguinii, la Polul Nord (foto)

Home « Turism « Croaziere

Trecem de la vacanțe exotice la o expediție printre pinguini! Linia de croazieră Kensington Tours a lansat un program de vacanță prin apele înghețate ale Oceanului Arctic. Sună înfricoșător, însă este una dintre cele mai dorite vacanțe de pe planetă. Motivul: în cadrul programului organizat de croazieră, turiștii vor merge într-o expediție polară alături de celebrul explorator arctic Mark Terry! Ocazie unică în viață, cu un preț pe măsură: 24.000 de dolari de persoană, pentru 14 zile. V-ar tenta?

Pe noi, da! Atât pentru croaziera în sine, cât și pentru expediția arctică alături de Mark Terry, cel mai faimos explorator al Oceanului Arctic din lume. Este, fără îndoială, o alternativă mult mai sigură și mult mai eficientă de a descoperi secretele Polului Nord.

Cine este Mark Terry

Mark Terry este faimos pentru filmele documentare realizate de-a lungul a peste 20 de ani de carieră! Cele mai premiate filme ale sale sunt educaționale, ele urmând să fie difuzate pentru turiști de-a lungul traseului de croazieră Kensington Tours. Cel mai recent premiu câștigat de Terry a fost „Medalia Stefansson”, din partea celui mai presigios club al exploratorilor „Canadian Explorers Club”, pentru eforturile sale de documentare în mijlocul naturii. Motiv pentru care, parcurgerea Polului Nord prin ochii acestui expert, este fără doar și poate o experiență unică în viață, din care ai ce învăța. Nu de alta, dar vei avea un ghid sigur spre Casa lui Moș Crăciun.

Excursie cu „50 Years of Victory”

Turul începe de la Helsinki, Suedia, unde se organizează excursii private, în cadrul cărora un grup de translatori va prezenta turiștilor atracțiile orașului, precum Monumentul Sibelius, Piața Senatului, Stadionul Olimpic, și faimosul Finlandia Hall de Alvar Alto. După aceea, vasul de croazieră – cel mai mare icebreaker din lume: „50 Years of Victory”, părăsește civilizația, pornind în exporarea emisferei nordice, incluzând în traseul său zonele din jurul Oceanului Arctic și Mării Barents.

Aventură de o dată-n viață

În ziua a șaptea a expediției, turiștii vor atinge apogeul călătoriei: Polul Nord. Locație în care turiștii se vor putea bucura de organizarea unui grătar imens, iar pentru cei mai curajoși, de o baie în Oceanul Arctic. Pe parcursul zilei a 8-a, grupul va porni într-o expediție în Arhipelagul Franz Joseph, pentru a captura câte o specie din animele precum urși polari, morse și păsări arctice.

De asemenea, turul promite călătorii graciare și expediții de observare a urșilor, alături de experiențe culinare nordice și toasturi de șampanie pentru a sărbători această aventură de o dată-n viață. După toate activitățile zilnice, seara va începe sepectacolul. Turiștii pot admira imaginea apusului și aluminilor stelare nordice. O viziune incomparabilă cu tot ce ați văzut și trăit lână la acea dată.

Plimbări cu elicopterul și aeroporturi private

În timpul călătoriei, turiștii vor fi cazați în cabine standard și vor beneficia de patru mese pe zi, cizme impermeabile pentru expedițiile polare, un jurnal de expediție și o mulțime de informații pentru a se pregăti pentru lumea arctică înainte de plecarea din port. Echipa de expediție și experții invitați vor oferi prelegeri și discuții informale pentru a-i atenționa pe turiști în privința necesităților pe care le vor avea în timpul expediților polare și a excursiei pe croazieră. De asemenea, turiștii vor beneficia de plimbări cu elicopterul dus-întors, de la toate excursiile de activități de pe țărm, și de transferuri pe aeroporturi private.

Dacă ești tentat de o croazieră la Polul Nord, în compania lui Mark Terry, Kensington Tours și-a anunțat deja intinerariile pe 2013 și 2014: Astfel că plecările în 2013 se vor face în datele de 30 iunie, 19 iunie, 13 iulie și 24 iulie. În anul 2014 croaziera pornește spre Polul Nord în 19 iunie, 30 iunie, 13 iulie și 24 iulie. Așadar, aveți timp pentru a vă completa cu suma necesară acestei vacanțe pe croaziere... Nu de alta, dar experiența își merită toți banii. Dacă îi ai, bineînțeles.

Gina Rotaru

Foto: www.justluxe.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement