Mic, ieftin și plutitor. Ghici ce-i!

Home « Turism « Croaziere

Cu toții am tânjit măcar o dată în viață după o croazieră de lux în jurul lumii. Am visat la cea mai voluminoasă, cea mai luxoasă și cea mai bogată în facilități. Însă, nu întotdeauna ce-i mare și grandios e și mulțumitor. Noi îți arătăm care sunt avantajele unei croziere mici, croazieră care ți-ar putea schimba noțiunile despre lux și relaxare.

Alegerea între croaziere de lux mari sau mici este dificilă, indiferent de situație. Fie că pleci cu familia sau alegi, pur și simplu, o vacanță romantică în jurul lumii, trebuie să fii atent la toate detaliile. La prima vedere, o croazieră mică poate părea o opțiune profitabilă și... atât. Însă, la o privire amănunțită, descoperi că avantajele sunt aproape duble față de cele oferite de croazierele mari.

Buget mai mic

Da, suntem siguri că acesta a fost primul tău gând și, într-adevăr, este pe primul loc în avantaje. Dacă vrei să pleci cu familia, costurile pot fi exorbitante, iar dacă nu ești milionar, o astfel de investiție te-ar putea ține încordat pe întreaga vacanță. În plus, banii economisiți pe o croazieră mică pot fi folosiți la shopping.

Activități puține, timp de relaxare

De câte ori nu ai auzit turiști care se văitau de oboseală la întoarcerea din vacanță? Motivul: prea multe activități, menite să satisfacă dorința de distracție a tuturor. Ei bine, pe o croazieră mică, activitățile sunt mai puține, iar tu ai parte de mai multă relaxare. Astfel, te poți bucura în voie de peisaje, fără să arăți precum un zombi nedormit la finalul excursiei. Nu crezi?

Turism în porturi și orașe mici

Da, un avantaj important pentru orice turist. În timp ce croazierele mari au opriri în orașe mari și porturi pe măsură, cele mici acostează și zone mai puțin explorate. Nu vei pierde timpul în porturi supraaglomerate, ci vei putea vizita și face cumpărături în locuri liniștite, reușind astfel să descoperi îndeaproape mai multe tradiții, obiceiuri și culturi.

Viață socială

Pe o croazieră mare e greu să-ți faci prieteni. Aglomerația nu prea îți permite întâlnirea accidentală cu aceeași persoană de două ori. Însă, pe o croazieră mică, se pot lega prietenii, chiar și de durată lungă. Nu de lovești tot timpul de străini, întrucât începi, ușor, ușor, să-și cunoști „coechipierii“ de vas!

Mai multă atenție de la personal

Încă un plus vine de la servire! Pe o croazieră mare, servirea nu este la fel de personală precum pe o croazieră mică. Personalul îți poate simți dorințele și este mult mai atent la nevoile tale întrucât poate ține evidența tuturor cu ceva mai multă ușurință.

Mai imprevizibil, mai distractiv

Când ești mic, ești imprevizibil. Când ești mare, ai mare grijă la mișcările pe care le faci. Motiv pentru care, navele de croazieră mici îți pot oferi un sentiment aparte de libertate. Nu vei simți că intri în rutină, pentru că ai acces la cele mai ascunse și spectaculoase părți ale vasului de croazieră. Locuri care îți pot oferi multp intimitate.

Bineînțeles, alegerea se face și în funcție și de personalitate, nu doar de buget. Dacă ești genul petrecăreț și cauți mereu senzații tari, o croazieră de lux voluminoasă ar fi sigur pe placul tău. Însă, dacă vrei să îmbini distracția cu relaxarea, o croazieră mică pare a fi cea mai rentabilă opțiune. Așadar, în ce tipar te încadrezi?

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: howtotaketravelphotos.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement