Italia/ Croaziera de vis!

Home « Turism « Croaziere
Bella Italia! Câte superlative nu se pot aduce acestei minunate țări începând de la relief, vârfurile de peste 3000 de metri ale Dolomitilor veșnic în nori și coborând cu Apeninii pana în mare spre Tireniana ceea azzurra.

Coasta Amalfi, situată în sudul Italiei, este una dintre cele mai frumoase porţiuni ale ţărmului Mării Tireniene, impresionând prin peisajele naturale spectaculoase şi prin localitățile pline de istorie. Aici este locul ideal pentru cei care favorizează plimbările pe apă. Dacă vrei să ai parte de o croaziera de neuitat și sa te bucuri de strălucirea marii, cele ce urmează sunt doar câteva dintre punctele acestei regiuni, în care poți sa ajungi.

Conca dei Marini este locul în care trebuie sa ajungeți. Golful se numește asa dar numele "Conca di Cielo" (scoica cerului) se mai folosește prin zona, locul acesta are ceva paradisiac. Casele aici nu stau în grupuri precum în celelalte localități ele sunt înșirate răzleț pe tot muntele lăsând loc de mici insule de verdeață, cactuși și plante exotice precum și plantații de lamai sau portocali împânzind versantul foarte abrupt. Casele vopsite în alb cu terase suspendate deasupra marii.

Conca dei Marini, un alt sat construit pe faleza abruptă, este cunoscut mai ales pentru Grotta dello Smeraldo(Peştera de Smarald), o peşteră spectaculoasă în care nenumărate stalactite şi stalagmite se reflectă în apa ce străluceşte într-o nuanţă de verde graţie luminii ce pătrunde printr-o crevasă subterană. Se poate coborî în grotă cu ajutorul unui lift, iar jos veţi putea explora această peşteră fascinantă cu ajutorul unei bărci.

Peninsula numita Cap de Conca legata de munte printr-o alee în unele locuri suspendata deasupra văii, pe aceasta aflându-se un vechi turn de apărare Torre Bianco, un edificiu care se găsește aproximativ la fiecare 3-4 km de-a lungul coastei. Multe au fost transformate în locuințe sau restaurante fiind cumpărate de oameni cu potenta financiara înspre sfarsitul secolului XIX.

Roxana Samfira
Sursă foto: pixlr.com
Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: italia, golg, croaziera
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement