Ia-ți propria locuință pe mare (foto)

Home « Turism « Croaziere

Pe lângă cele trei nevoi esențiale – mâncare, îmbrăcăminte și adăpost, nimic nu oferă o satisfaceție mai mare decât să devii proprietarul unei locuințe. Asta pentru că, spre deosebire de celelalte trei nevoi, o casă este o investiție pe termen lung, care oferă siguranță și stabilitate. Acesta este principalul motiv pentru care oamenii visează să-și achiziționeze propria locuință – casa de vis, cum o numește marea majoritate dintre noi. Ce-i drept, nu ajungem de multe ori să obținem casa de vis, însă fericirea este la fel de mare la aproape orice achiziție.

Motiv pentru care, ne-am gândit să trecem de la o locuință obișnuită, la una nonconformistă, tot pe termen lung. Mai exact, urmează prezentarea unui ansamblu rezidențial... plutitor: Reședința „The World”! Este cea mai mare navă Residence din lume (o croazieră de 197 de metri) care scoate spre vânzare locuințe de lux.

About “The World”

Capul conceptului de reședință pe mare a fost Knut Kloster Jr., care a transmis ideea mai multor colegi din industria navală. Astfel în anul 1966 s-a născut ResidenSea. Este prima ambarcațiune care oferă posibilitatea unei locuințe proprii, cu toate facilitățile necesare, pe un vas de croazieră. ResidenSea se află în prezent la sediul din Miramar, Florida, unde își desfășoară activitatea de linie de croazieră, conform registrelor Portului Bahamas Registry. Croaziera „The World” a fost proiectată de celebra pereche de arhitecți Petter Yran și Bjorn Storbraaten. Întreaga arhitectură a navei este construită pe linia deschiderii și a confortului.

Specificațiile navei:

Lungime: 197 metri
Tonaj brut: 43,524 tone
Lățime: 30 metri
Proiect: 6.7 metri
Viteza: 18.5 noduri (maximum)
Cabine rezidențiale: 165

Detalii de croazieră și caracteristici rezidențiale

Există două opțiuni prin care o persoană să poată beneficia legal de locuințe pe mare. Prima posibilitate este o vacanță pe o croazieră sau ca angajat pe „The World”. Însă, cea de-a doua, care atrage și ispitește tot mai mulți turiști, constă în locuințele rezidențiale scoase spre vânzare. Oamenii își pot achiziționa locuința din cadrul croazierei „The world”, putând să o folosească de câte ori doresc și cât timp doresc, în orice tip de excursie.

Ceea ce înseamnă, într-un mod unic, că poți fi proprietarul unei case de vis pe mare.... fără griji. Asta pentru că ea va fi întreținută de-a lungul vremii de echipajul navei. „The World” se adresează în principal persoanelor de peste 55 de ani, care doresc să se bucure de liniște, excursii și socializare în mijlocul naturii acvatice. Ambarcațiunea oferă condiții premium și servicii de calitate, cu o capacitate de câteva sute de pasageri (atât la locuințele rezidențiale cât și pentru turiști).

Preț de achiziție și întreținere

Prețul de achiziționare a unei cabine pornește de la 90.000 dolari și poate ajunge la 6 milioane de dolari. Mai mult, proprietarii apartamentelor rezidențiale trebuie să plătească o taxă anuală de întreținere a apartamentului săi și a navei de 16.000 de dolari. Pentru turiști, există nenumărate reduceri dacă obișnuiesc să opteze pentru vacanțe de croaziere cu „The World”.

Proprietarii locuințelor rezidențiale de pe navă au opțiuni la alegere privind bucătăria – pot alege servirea de pe croazieră, cu preparatele oferite și turiștilor, sau pot beneficia de propria bucătărie, ca la ei acasă :). În plus, proprietarii lorcuințelor sunt implicați în planificarea și actualizarea itinerariului de croazieră. Ceea ce înseamnă că puteți călători în orice zone ale lumii vă poftește inima. Căci, doar e casa voastră!

Gina Rotaru

Foto: http://www.list.at

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: case pe apa, case plutitoare, octombrie
Inapoi la categoria «« Turism

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement