Facilitățile unei croaziere pe Dunăre

Home « Turism « Croaziere

Croaziere fluviale din Europa au un farmec aparte. Datorită apelor limpezi și destinațiilor exotice, sunt considerate printre cele mai speciale călătorii pe apă din întreaga lume. Iar când vine vorba despre croaziere, există o varietate de oferte tentante. Cu toate acestea, nu găsești oriunde o călătorie care să îți ofere totul: de la peisaje mirifice până la cele mai pretențioase și detaliate facilități. Dar această căutare se termină cu o croazieră pe fluviul Dunăre din Europa Centrală, al doilea ca lungime din continent, după Volga. Indiferent de vasul de croazieră pe care îl alegi și de facilitățile oferite de acesta (de obicei luxos) sejurul va fi unul revigorant. Nu o spunem din povești, ci dintr-o experiență de-a dreptul uluitoare.

Dunărea este un fluviu celebru în țările europene din motive diferite. Nu doar pentru că traversează de la vest la est cel mai mare continent din lume, dar în drumul lui atinge terenuri cu peisaje rupte parcă din cărțile cu Jules Verne, ce îmbină culturi cu tradiții și stiluri de viață aparte. Acest râu traversează nu mai puțin de zece țări, transcende dincolo de frontiere și străbate cele mai speciale zone geografice maritime ale lumii.

De ce o croazieră pe Dunăre

În primul rând este singurul fluviu european care îți permite explorarea întregii Europe într-o singură călătorie pe croazieră. Iar în al doilea rând, te fascinează înainte de prima oprire! O spunem din propria experiență! Germania până în România, există o întindere culturală captivantă, la care este o adevărată plăcere să asiști. Poți sesiza cu ușurință diferențele culinare și de mentalitate a popoarelor, ceea ce ți-ar putea schimba percepția asupra vieții personale.

Peisajele mirifice, calmitatea apelor și adierea lină a vântului, îmbinate cu eleganța, serviciile și popasurile îți garantează nu doar o excursie de croazieră unică, ci experiențe vibrante și emoționante. Senzații plăcute ce te vor convinge să revii pe un astfel de traseu. Pe neașteptate, am testat și ce se află în spatele imaginii de ansamblu a unei croaziere pe Dunăre.

Pe lângă peisaje, servicii și senzații de libertate pură, croaziera pe Dunăre se trăiește, prin experiențe unice în viață, fiecare cultură a regiunii pe care croaziera o traversează. Se degustă tradițiile culinare și ajungi să te integrezi pentru câteva minute în stilul fiecărei culturi vizitate. Experiențe în urma cărora poți ajunge să privești într-un alt mod, mai plăcut, stilul de viață.

Tipuri de Croaziere pe Dunăre

Croaziera pe Dunăre, din Germania până în România, v-o recomandăm cu mare drag. Însă, dacă ați testat deja traseul, agențiile de turism au o largă varietate de oferte privind croazierele pe Dunăre. Îți poți alege traseul, destinațiile, facilitățile și numărul de zile dorite aruncând o privire pe site-urile firmelor specializate în croaziere pe Dunăre precum: Destination Travel, Eurotrip, Hercules Tour, Open Tour ș.a.

În general, pachetele de opt zile pe Dunăre costă între 1.000 și 2.000 de euro și conțin opriri în cele mai importante puncte de pe harta turistică a Europei. Dacă vrei lux și porturi cu renume, există pachete care îți oferă posibilitatea de prelungire a excursiei de la 10 zile sau până la 14 zile, însă costul se mărește și el, în funcție de facilitățile dorite.

Indiferent pe care o alegeți și în ce țară vă aflați, încercați bucutăria rafinată tradițională a locului, interesați-vă de cultura zonei și explorați satele, terenurile, casele și istoria meleagurilor prin care treceți. Astfel veți avea o experiență completă în ceea ce privește o croazieră pe Dunăre bine organizată. Cele mai multe dintre acestea vor să impresioneze până la cel mai mic detaliu, și își întâmpină turiștii cu preparate delicioase și diferite activități de agrement. Dacă nu plănuiți excursia în grabă, aveți șanse de 100% să dobândiți o experiență de neuitat, pe care veți vrea să o tot repetați. Asemenea nouă...

Gina Rotaru

Foto: marineinsight.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement