Croaziere pe râurile lumii, în 2013 (foto)

Home « Turism « Croaziere

Vacanțele pe croazieră sunt în plină expansiune! În ciuda prețurilor carburanților și a crizei economice mondiale, toate semnele specialiștilor indică o creștere majoră a ofertelor pentru vacanțe de croazieră. Motivul: anul 2012 a întrecut așteptările privind vânzările la vacanțe de croazieră, companiile având peste 20 de milioane de pasageri. Numărul persoanelor care au ales vacanțe pe croazieră, în locul destinațiilor fixe, a crescut cu aproape 25%... Iar pentru 2013 specialiștii preconizează că numărul va crește cu mai multă rapiditate.

Și nici nu-i de mirare! Ofertele sunt tot mai tentate, iar facilitățile high class sunt imposibil de contestat! Cel mai mult teren a fost câștigat de croazierele pe râuri din Europa, precum Dunăre, Nil, Rhone. Iar 2013 aduce mai multe companii de aceste trasee!

Râuri pitorești

Turiștii au descoperit că vacanțele de croazieră pe fluviile mari le permite să combine confortul de croazieră cu excursiile organizate prin orașele unde vasul andochează. Astfel, beneficiază atât de peisaje maritime, cât și de prlimbări pe străzile orașelor mari ale lumii. Acesta este motivul pentru care croazierele care parcurg traseel pe fluvii pitorești și ofertante, se bucură de un succes fulminant. În 2013, printre noile linii de croazieră care vor străbate fluviile lumii sunt River Cruises Viking, Boutique Cruises Uniworld River și AmaWaterways.

În Europa, cele mai ofertante trasee sunt râurile pitorești: Rin, Dunărea, Rhone, iar în SUA cele mai căutate sunt Mississippi, Missouri și Ohio. Egipt a redeschis recent o secțiune a Nilului între Luxor și Cairo, care fusese închis pentru navigație de aproximativ 15 ani. Adăugarea acestor peste 400 de mile de râu extinde gama ofertelor de croazieră și cazări hoteluri, precum cele din Sonesta.

Destinații de top: porturi exotice

Turiștii cu experiență în vacanțele de croazieră vor rămâne surprinși de îndrăzneala companiilor pentru 2013. cele mai multe au ales ca destinații neobișnuite și porturi exotice virgine. Navele de mari dimensiuni aleg destinații precum Canakkale, Turcia, organizează vizite la Troia, și în La Spezia, Italia, care este aproape de regiunea Cinque Terre, ce aparține Patrimoniului Mondial UNESCO. O altă oprire inedită este Insulele Andaman și Nicobar, în Golful Bengal.

Cât despre navele de croazieră, companile mari le-au transformat în adevărate destinații de vacanță. Mai toate au facilități hoteliere de top, activități sportive, divertisment de calitate, bucătării internaționale, permițându-le turiștilor să coboare pe uscat pentru a vizita orașe precum Veneția, Italia; Sankt-Petersburg, Rusia; Mumbai, India. Iar marea majoritate a escapadelor se fac pe timp de noapte, pentru a beneficia de un mini sejur normantic. Atractiv, Nu?

Gina Rotaru

Foto: worldtravelguide.net

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement