Croaziere cu catamaranul în Mediterană

Home « Turism « Croaziere

Vacanțele de croaziere nu se organizează doar pe... croaziere! Sună ciudat, însă există firme care organizează vacanțe de croazieră pe yachturi cu vele și char pe catamarane. Croazierele de mari dimeniuni, luxul opulent și facilitățile de all inclusive par să nu mai fie în top trends! Velierele și catamaranele încep, ușor dar sigur, să le ia locul! Care sunt calitățile care duc la întrecerea celebrelor croaziere mai mari ca Titanicul? Pentru început: intimitatea! Apoi atenția acordată de personalul ambarcațiuni și, cea mai de preț, prietenia! Asta pentru că pe o croazieră de 8 sau 10 persoane te împrietenești mai ușor cu tovarășii de drum... Nu credeți?

Proiectul pare să fi prins și pe meleagurile românești, unde câteva companii au început să organizeze excursii de croazieră în Marea Mediterană, cu yachtul și cu catamaranul. Iar destinațiile sunt la fel, sau poate mai atractive, decât la croazierele de mari dimensiuni. Asta pentru că dimensiunea mai mică a vanelor le permite acestora să intre în portul în care croazierele nu au acces. Care sunt destinațiile și ce facilități regăsim în aceste croaziere? Stați și bucurați-vă! S-ar putea să vi se schimbe ideea de vacanță.

Croaziere cu velierul

Începem cu partea cea mai distractivă: un velier și o capacitate de 8-10 persoane plus skipperul. Chiar dacă vi se pare ciudat, velierul este unul dintre cele mai bune mijloace de transport maritim, iar când vine vorba despre vacanțe private, cu siguranță este ideal pentru o ieșire în lang. Dar, o croazieră? Ei bine, Da! Sunt robuste, sigure și oferă aventură, lux și facilități de care, poate, nu ai fi beneficiat pe o croazieră de mari dimensiuni.

Și când spunem asta ne referim la skijet privat, echipamente private de scuba divind, o „ședință” de pescuit alături de ceilalți pasageri și un ghid care să îți stea personal la dispoziție! În concluzie, o excursie ceva mai personalizată, pe durata căreia beneficiezi de aproape toate distracțiile pe o croazieră de mari dimeniuni, plus atenție din partea skiperului și al însoțitorului de bord. Atractiv nu?

Croaziere cu catamaranul

Sună mai ciudat, însă este și mai confortabil decât un velier! Dimensiunea lui este dublă față de cea a unui yacht monohul, semn că și facilitățile sunt mai multe. Cel puțin cele de vacanță și distracție nautică!Un catamaran pentru croaziere în marea Mediterană deține spațiu suficient pentru a caza confortabil 8 persoane. Marea majoritate a acestora dețin patru cabine cu paturi duble, patru băi cu cabine de duș, bucătărie, sală de mese, terasă spațioasă și zonă pentru plajă, cât să satisfacă cerințele celor opt pasageri.

Cât despre destinații, acestea parcurg Marea Mediterană și opresc în destinații mari precum Croația, Italia, Grecia, Turcia... iar avantajele la acest capitol sunt mai numeroase decât la o croazieră de mari dimensiuni. Un velier sau catamaran poate acosa în porturi de mici dimeniuni și poate tranzita zone înguste între insulele din Marea Mediterană. Semn că un astfel de concediu ar putea fi de două ori mai interesant și relaxant decât o croazieră de lux de mari dimensiuni. Nu credeți?

Gina Rotaru

Foto: www.sailingtours.ro/

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Turism

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement