Planuri de navomodele (foto)

Home « Stil « Navomodele

Navigatori, colecționari înrăiți sau iubitori de artă maritimă! Sunt printre pasionații de navomodele, care fac tot posibilul pentru a se bucura de modele originale sau copii pine realizate a unor nave istorice legendare! Însă, cum în unele cazuri pasiunea costă extrem de mult, ne-am gândit să învățăm pas cu pas cum se construiesc navomodelele. Poate începutul ni vi se va părea promițător, iar modelele rezultate se vor scufunda de la prima încercare „navigabilă”. Însă, cum repetiția e mama învățăturii, nu se știe niciodată cum poți ajunge un adevărat constructor de navomodele, care să își vândă piesele altor pasionați, cu sume semnificative. Sau mai bine, să aibă cea mai prețioasă colecție de navomodele din lume. Ce spui, te-ar tenta?

Începutul nu este deloc ușor, motiv pentru care am creat articolul „Pas cu pas în construcția de navomodele” unde veți afla lucrurile esențiale. Pasul următor „Navomodele – tipuri și materiale”, iar apoi puteți intra în subiectul planuri de navomodele, care au avut succes printre pasionați! După revizuirea unor serii întregi de planuri a fost nevoie de câteva săptămâni pentru a lua o decizie despre care este complet, mai simplu de realizat și care beneficiază de cele mai multe detalii privind construcția în sine! Bineînțeles, totul depinde de nivelul de experiență pe care îl aveți și de stilul de ambarcațiune pe care doriți să o realizați! Motiv pentru care, n-eam îndreptata atenția către planuri de navomodele din străinătate, testate și extrem de bine realizate, pe care le puteți urmări pas cu pas.

Tutoriale vs proiecte schiță

Suntem în era tutorialelor, însă parcă nu am abandona nici chițele. Nu din sorința de „vintage”, ci mai degrabă din pragmatism. În cazul navomodelelor, proiectele sunt compleze, iar fiecare material folosit și fiecare gaură dată contează în gramajul ambarcațiunii, care trebuie neapărat să fie unul echilibrat. În caz contrar, ambarcațiunea nu va sta într-o poziție normală, liniară, ci se va înclina într-o parte sau în alta, în funcție de greutate. Tocmai de aceea, este recomandat ca la începutul construcției să vă documentațic u atenție, atât din tutoriale, cât și din schița navei pe care doriți să o construiți!

Schițele pot fi achiziționate online, iar costurile lor variază în funcție de importanța ambarcațiunii. Există și schițe gratuite, pe care le puteți downloada cu ușurință. Iar pentru început, este una dintre cele mai iscusite variante posibile. Cât despre tutoriale, marea majoritate le puteți urmări în regim de „free”, pe canale cunoscute de video. Noi v-am pregătit unul, care să vă îndrume spre munca de constructor, cât despre proiecte, am găsit site-uri eficiente precum Modelshipbuilding.net, Modelshipbuildingsecrets.com sau Building-model-boats.com. Fiecare deține proiecte de navomodele pentru toate preferințele, așa că... enjoy!

Gina Rotaru

Foto: http://modelshipbuilder.com

 

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: constructie navomodele, navomodele, planuri navomodele
Inapoi la categoria «« Stil

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement