O casă pe-o jucărie

Home « Stil « Navomodele

Greu de crezut, dar există oameni care pot da și 122 de mii de dolari pe o jucărie! Nu pentru răsfățul copiilor, ci pentru ei însăși! Milionarii lumii „s-au bătut la o licitație Sotheby's pentru un vas de jucărie care costă cât o casă! Cine a fost ofertantul? Probabil, un milionar cu minte de copil... Când ai conturi doldora cu milioane de euro, dai în mintea copiilor. Cel puțin asta se înțelege din cea mai recentă licitație Sotheby's, unde unul dintre milionarii lumii s-a îndârjit în a obține un vas de război de jucărie și nu s-a mai uitat la bani. A dat fără număr, cheltuind banii de o casă, pe-o jucărie de colecție.

O vânzare care a depășit recordul celor mai scumpe jucării licitate vreodată. „Colectia Jerni“, a americanilor Jerry Greene şi Malcolm Forbes, care deținea acest titlu, a fost vândută cu 2,3 mil. $, iar vasul de război a fost dat cu 122.600 $. În ciuda faptului că este posesorul celei mai scumpe jucării din Marea Britanie, proprietarul nu vrea să i se divulge identitatea.

122.600 de dolari pentru 62 de centimetri

Iar dacă voi ați rămas uimiți, organizatorul licitației, Hugo Marsh, și-a frecat mâinile de bucurie: „Cu siguranță este cea mai scumpă jucărie care s-a vândut vreodată în Marea Britanie. Mă uimește suma la care s-a ajuns, mai ales că noi am evaluat-o la 64.550 dolari, cu speranța de a obține 96.825 dolari. Așa că suntem peste măsură de încântați!“

Jucăria a aparținut lui Ron McCrindell, un colecționar de vase și trenuri de jucărie, care a murit în august 2011. Vasul de război de jucărie are 62 de centimetri, se numește HMS Terrible și a fost una dintre cele 340 de jucării rare pe care Ron McCrindell le-a strâns în timpul vieții. O colecție impresionantă care s-a vândut pentru un total cu 459.060 dolari.

În 1972, colecționarul a participat cu vasul de jucărie într-o emisiune BBC denumită Ron McCrindell’s Toys, unde HMS Terrible a navigat în Bazinele Hampstead, din nordul Londrei. HMS Terrible a fost creată de firma germană de jucării Marklin, în anul 1905. Designul navei a fost inspirat după cel al vaselor din Marina Regală Britanică din timpul Războiului Burilor.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: bornrich.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement