Navomodelismul în România

Home « Stil « Navomodele

Din 1968 este atestată și în România pasiunea pentru navomodele. Astăzi, pasionații de navomodelism sunt întruniți sub marea umbrelă a Federației Române de Modelism, prin cluburile sportive și asociațiile județene membre ale federației. Unde îi găsim și ce fac ei mai exact ?

Cluburile sportive și asociațiile județene membre ale Federației Române de Modelism nu sunt mai mult de 50 în toată țara. Ce este important însă? Faptul că, după înscriere, ca să poți participa la competițiile naționale sau internaționale, ai nevoie de o licență. Începători fiind şi noi am mai aflat că printre categorii se numără navomodelism-veliere, navomodelism-mecanic, dar și electric. În prezent, sunt licențiate 140 de persoane.

Competiții românești

Pe site-ul oficial al federației există toate informațiile legate de anul competițional 2012. Astfel, la Galați va debuta prima etapă a Campionatului Național de Navomodelism Veliere, în perioada 10-13 mai. Urmează apoi, etapa a II-a la Miercurea Ciuc, între 28 iunie – 1 iulie. În schimb, pentru secțiunea „Evoluție și viteză”, competițiile încep abia în luna august.

Concursuri internaționale

În România se desfășoară și concursuri internaționale pentru pasionații de navomodelism. Există Cupa Europei Intercluburi, care va avea loc la Timișoara, între 8-14 octombrie, pentru cei de la cateogria C1 – C7.

Modalitatea de jurizare

Specialiştii în navomodelism – majoritatea pasionați de domeniu care au devenit arbitrii internaționali - urmăresc concordanţa care trebuie să existe între macheta construită şi nava reală. Analiza se face foarte amănunțit. Totul se întâmplă sub lupă deoarece machetele construite sunt la scară mică.

Sursa foto: navomodelism.ro

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: federatia romana de modelism, navomodelism
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement