Navomodele – tipuri și materiale (foto)

Home « Stil « Navomodele

Construcția de navomodele necesită un oarecare talent în sculptură și o gândire în amănunt a produsului ce urmează să rezulte! Pentru începători, pașii în construcția de navomodele ar putea părea greu de realizat și de urmat, existând tendința de a se axa pe propriile principii în materie de machete bărci! Nu este nimic greșit în a face acest lucru, întrucât modelele de machete bărci rezultate ar putea fi unele personalizate și nonconformiste în ochii unora. Ceea ce ar putea duce la succes! Însă, asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi, întrucât riscul de a-ți strica machetele de bărci este destul de mare.

Așadar, pentru cei care vor să învețe să-și construiască singuri navomodele (pentru design sau în scop de afacere), continuăm seria informațiilor necesare pentru realizarea de machete bărci. Există două feluri de navomodele: statice sau active! Navomodelele statice sunt pentru decor, iar navomodelele active pot fi lansate la apă și chiar utilizate în competiții de acest gen. Iar materialele necesare în cosntrucția lor variază în funcție de tipul pe care îl dorești: static sau activ! Noi ți le vom prezenta pe amândouă, specificând și materialele cu care trebuie să lucrezi și cu ce le poți îmbina pentru ca produsul tău final să nu se scufunde!

Model static sau activ

Navomodele statice - Aceste navomodele sunt construite ca machete de bărci statice. În esență, acest lucru înseamnă că pot fi folosite numai ca design! De obicei, acestea sunt încercări de redare a unor ambarcațiuni fictive (din filme celebre) sau a unor vase istorice. În funcție de îndemânarea și talentul constructorului putem analiza dacă machetele de bărci realizate sunt sau nu de succes. Mulți începători încearcă să folosească un model static de navomodele în scopuri active (lansare la apă), acest lucru ducând, de cele mai multe ori, la distrugerea navomodelelor.

Navomodele active - Modelele de machete bărci active sunt construite pentru a putea naviga. Pentru realizarea acestui lucru, trebuie să se facă unele compromisuri la detalii. Există o toleranță de bază la machete de bărci pentru modelele de navomodele de „semi-scară”. În realitate, cele mai multe machete bărci sunt în întregime fictive, rar existând un model de ambarcațiune istoriuc realizat identic după modelul autentic.

Materiale pentru construcția de navomodele

Cele mai utilizate materiale în cosntrucția de navomodele sunt: lemnul, platicul, rășina, fibra de sticlă și hârtia. Materiale clasice, pe care le întâlniți la orice pas, care se comercializează cu prețuri destul de mici. Acesta este și motivul pentru care modelele de machete de bărci realizate din aceste materiale sunt mai ieftine. Există, însă, și materiale exotice, ale căror prețuri sar simțitor! Spre exemplu, în magazinele specializate în navolodele găsim modele de machete bărci din dinți de balenă! Modele care pot fi achiziționate doar de adevărații pasionați de navomodele, întrucât aceste machete de bărci pot ajunge la zeci de mii de euro bucata.

Gina Rotaru

Foto: threeatsea.net

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: machete nave, materiale navomodele, navomodele
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement