Campionatului Naţional de Navomodele Galați 2013

Home « Stil « Navomodele

Luna aceasta pasionații de navomodele se pregătesc de concurs! Începe Campionatul Naţional de Navomodele machete Galați, clasa C. Evenimentul se află la cea de-a 24-a ediție și se va desfășura timp de o săptămână, în perioada 24-30 iunie. În cadrul campionalului vor fi expuse sute de machete statice de nave, de la ambarcațiuni antice și până la cele mai noi și moderne nave militare și civile.

 

Anul acesta, Campionatul Naţional de Navomodele machete Galați 2013 va fi organizat în premieră în orașul de la Mila 80, mai exact în corpul D al Facultăţii de Mecanică, unde vor fi prezentate 250 de machete statice de nave, de la ambarcaţiuni antice şi până la cele mai moderne nave civile şi militare, navomodele în sticlă, machete de carton, diorame navale şi multe alte exponate. Mai mult, pasionații vor putea admira aproximativ 10 lucrări expuse în premieră, pecum și multe alte machete medaliate la competiții naționale și internaționale. 

Idei inovatoare și machete unicat

Participanții se întrec în navomodele machete unicat, realizate după proiecte structurate cu atenție și cu ajutorul unor imaginații conturate în urma unor studii de specialitate. Machetiștii care s-au înscris la Campionatul Național de Navomodele Galați 2013 sunt afilizați a șapte cluburi participante, acestea fiind: CSU Galaţi, CS Medgidia, Farul Constanţa, Sportul Studenţesc Bucureşti, CSTA Suceava, CS Timişoara şi CS Bacău. Aceștia se vor înfrunta la cele şapte secţiuni ale clasei C: C1 - machete de nave cu vele, C2 - machete de nave cu motor, C3 - secţiuni de nave, C4 - machete de nave la scări între 1:250 şi 1:1250, C5 - machete de nave în sticlă, C6 - machete din plastic, C7 - machete din carton/hârtie.

Va fi o competiție strânsă, întrucât fiecare concurent prezintă machete unicat, realizate în detaliu cu atenție sporită! Unele poartă numele unor ambarcațiuni moderne, iar altele sunt o replică a unor ambarcațiuni cu o puternică istorie, precum nave miliare sau nave de război. Toți cei care vor dori să admire machetele participante la campionat, vor putea veni zilnic în corpul D al Facultăţii de Mecanică, între orele 10.00 – 22.00, intrarea fiind liberă! Navomodelismul a devenit un sport practicat frecvent în România, iar efortul depus de acești participanți este impresionant.

Spunem asta pentru că printre aceștia se regăsec tineri talentați, care calculează în detaliu structura viitoarei navomodele, materialul din care va fi realizată și îmbinările fine ale acesteia. Motiv pentru care, în cadrul Campionatului Național de Navomodele machete Galați 2013, s-a-ar putea să ne bucurăm de adevărate bijuterii handmade din lemn, carton și sticlă. Indiferent dacă sunteți pasionați înfocați sau nu, dacă sunteți din Galați sau aveți trecere pe acolo, ar fi păcat să ratați o asemenea expoziție.

Gina Rotaru

Foto: www.monitoruldegalati.ro

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: campionat navomodele, campionat navomodele 2013, navomodele
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement