Cum alegem încălțările de scuba diving

Home « Stil « Incaltaminte

Primăvara și vara sunt sezoanele pentru scuba diving! În aceste luni, fauna subacvatică este în plină dezvoltare, iar razele soarelui care pătrund spre fundul apelor oferă priveliști unice. Este perioada în care sunt recomandate vacanțele de scuba diving în destinații exotice sau în lacuri cu faună bogată! Dacă v-ați ales deja o zonă pentru scuba diving, trebuie să vă îndreptați atenția și către un echipament adecvat! Astfel nu veți avea surprize plăcute în perioada sejurului.

Iar astăzi ne-am oprit la încălțările de scuba diving: aripioarele. Ele trebuie să fie flexibile, pentru a permite scafandrului să înoate, să schimbe direcția rapid, cu flexibilitate, și să poată avea o tracțiune mai mare prin apă. În funcție de nivelul de experiență și de locație, aripioarele destinate scufundărilor trebuie să dețină anumite caracteristici de siguranță și confort. Astfel că, de-a lungul anilor, producătorii s-au specializat și au lansat pe piață diferite linii și modele. La ora actuală există o mare varietate de labe de înot: profesionale sau de amatori, rigide sau elastice, demontabile sau nedemontabile, mai scurte, mai lungi, pentru ambele picioare (în stil delfin), etc. În general, modelele se pot împărți în trei mari categorii: labe cu călcâi (cu talon), labe cu baretă reglabilă și labe tradiționale

Aripioare cu baretă reglabilă

„Aripioare cu baretă reglabilă” sunt cunoscute și sub numele de „aripoare toc”. Acest model permite scafandrului o gamă ceva mai largă de opțiuni, precum utilizarea unor bretele reglabile sau curele de primăvară, împreună diferite tipuri de protecție termică. Aceste aripioare tind să fie favorite printre scafandri. Ele permit utilizarea cizmelor, putând fi purtate în orice climat termic. Aripioare toc deschise tindsă fie mai mari decât alte categorii de aripioare, pentru a compensa duritatea acestora prin o mai mare flexibilitate oferită de dimensiuni.

Aripioare cu călcâi (cu talon)

Sunt ca niște pantofi de cauciuc cu lame atașate. Sunt populare în rândul practicanților de snorkeling și diferse activități în ape calzi. Sunt mai mai ușoare în greutate și tind să fie mai mici decât tradiționalele aripioarele cu toc, menționate mai sus. Este un model care se achiziționază doar prin probarea dimensiunilor, întrucât trebuie să fie fix pe picior pentru a nu aluneca în timpul expediției de snorkeling sau scuba diving.

Aripioare tradiționale

Sunt preferatele înotătorilor cu experiență și a celor care optează pentru escapade rapide de suba diving. Ele sunt alese cu grijă și cu mare atenție întrucât trebuie să se plieze perfect pe piciorul scufundătorului. Majoritatea acestor modele, precum și cele de mai sus, vin în nuanțe de gri. Există însă și modele de aricpioare în culori ceva mai feminine, însă odată cu schimbarea nuanței crește și prețul. Aripioarele de scuba diving pot fi achiziționate, în funcție de model, la prețuri ce variază între 80 și peste 200 de dolari perechea. Așadar, aveți grijă pentru ce model optați și interesați-vă cu atenție înainte de achiziționare ce anume vi se potrivește.

Gina R.

Foto: techdigest.tv

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement