Paradă de măști în Piața San Marco! (foto)

Home « Stil « Imbracaminte

Prinți, prințese, vrăjitoare... Sună ca o poveste pentru copii, nu-i așa? Ei bine, Nu! Carnavalul de la Veneția s-a transformat anul acesta într-o adevărată poveste cu zâne și prinți! Astăzi a avut loc unul dintre cele mai așteptate competiții: întrecerea costumelor, a măștilor și a perucilor! Un eveniment care se organiează în fiecare an, în data de 07.02.2013, la Grand Theatre din Piața San Marco! Zeci de concurenți au urcat pe scena amenajată în Grand Theatre pentru a-și etala cele mai frumoase costume. Iar la final, creațiile care au impresionat cel mai tare vau fost aplaudate la scenă deschisă și premiate de organizatori.

Anual, în competiție, intră artiști de stradă, grupuri de dansatori și actori, iubitori de originalitate. Scena este inundată de costume croite manual, peruci din materiale calitative și măști pline de originalitate. Un eveniment cu tradiție îmbinat cu spectacole de modă, la care se oferă premii valoroase din partea celebrelor companii VicenzaOro și Promovetro.

Participare liberă!

Și cum în această perioadă Veneția spune NU restricțiilor, organizatorii au dat liber la înscriere. Astfel că la eveniment s-au putut înscrie toți pasionații pentru costume de carnaval. Singurele cerințe la înscriere au fost masca de carnaval originală și costumul personalizat, care să demonstreze creativitatea, originalitatea și pasiunea participantului pentru Carnavalul venețian! Ce a ieșit? O adevărată nebunie de culori, materiale, broderii lucrate manual și... mult sclipici! Sute de măști și-au făcut simțite prezența, iar jurizarea a fost una extrem de dificilă! Culorile puternice, modelele și costumele de epocă personalizare au reușit să atragă toată simpatia publicului și a juriului.

Un nou stil, un nou Carnaval!

Câștigătorii concursului vor da un nou stil Carnavalului de la Veneția! În fiecare an, evenimentul are o nouă tematică, cu noi concursuri și parade, marea majoritate inspirate din succesurile anului precedent! Este o rețetă care a prins de minune la public, însă nedeclarată în mod oficial. Competiția costumelor și a măștilor de anul acesta ne arată că localnicii se îndreaptă către culori explozive, îmbinări de nuanțe și măști tradiționale cu tentă spre modernism.

Semn că anul viitor, la Carnavalul de la Veneția vom avea parte de o explozie de culori și teme originale, mai apropiate de stilul tradițional venețian! Cât despre ambarcațiuni, nu vă așteptați la lux opulent, ci la capodopere handmade. Însă, până atunci, v-am pregătit o galerie foto cu cele mai atractive costume și măști venețiene.

Gina Rotaru 

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement