Hidroizolarea costumului de schi

Home « Stil « Imbracaminte

Costul unui costum profesional de schi nu este deloc mic, iar întreținerea lui necesită atenție. De multe ori, se întâmplă ca după două sau trei spălări, pantalonii sau jacketa impermeabilă să se uzeze, permițând apei să se infiltreze în material. Dacă s-a juns aici,marea majoritate își îndreaptă privirea către un costum nou, încercând să caute materiale mai calitative. Ei bine, în loc să dai banii pe alt echipament, există opțiuni pentru a-l „re-hidroizola”. Cum?

Există două clase mari de articole de îmbrăcăminte impermeabilă: cele cu membrane impermeabile în interiorul țesăturii (materiale precum Gore-Tex sau Dermizax) și cele croite doar pentru a fi reziztente la apă. Ambele necesită un Suport Durabil Impermeabil (DWR), care constă într-un tratament chimic la exteriorul țesăturii, astfel încât stratul exterior să nu absoarbă substanțele lichide. Dacă aveți un articol de îmbrăcăminte impermeabilă, ar trebui să nu absoarbă deloc apa. Poate doar să se umezească la exterior. Dacă observați că materialul exterior devine îmbibat cu apă, este necesară aplicarea unui strat de DWR, care va permite membranei impermeabile să respire corect.

Protejare și hidroizolare homemade pas cu pas

1. Evitați utilizarea detergenților tradiționali de rufe. Aceștia pot deteriora membrana impermeabilă a îmbrăcămintei de ski, iar în acest caz este necesară folosirea unor noi produse chimice după fiecare spălate. Optați pentru agenți de curățare adrecvați pentru îmbrăcăminte impermeabilă.

2. Spălați hainele de schi cu un aspirator special conceput pentru a proteja membrana impermeabilă de pe pantalonii de schi și sacou. Urmați instrucțiunile producătorului. Acest tip de curățătorie vă va ajuta să mențineți intact stratul original de Suport Durabil Impermeabil (DWR).

3. Următorul pas este spray-ul pe apă hidrofug sau o spălare în produs de impermeabilizare. Dacă utilizați un spray-ul, cel mai probabil veți avea nevoie de timp de uscare manuală. Nu îl băgați în mașină! Urmați cu atenție instrucțiunile producătorului spray-ului.
Atenție! Cumpărați spray special conceput pentru îmbrăcăimte. Pe piață există și spray-uri pentru parchet, care pot conține substanțe periculoase pentru sănătate.
Dacă utilizați o spălare în produs de impermeabilizare, nu uscați hainele supă spălare. Acțiunea se repetă, conform instrucțiunile de pe ambalajul produsului, conform cu specificațiile producătorului.

4. Se usucă hainele urmând instrucțiunile de pe produsul de impermeabilizare, asigurându-vă că nu săriți peste vreo recomandare aflată ăe eticheta produsului. Marea majoritate a produselor au specificații precum „lăsat la uscat”, fără alte instrucțiuni. În acest caz, atârnați costumul de la uscat . Nu folosiți niciodată mașina de spălat nici pentru spălare, nici pentru uscare.

Chiar dacă la prima vedere pare complicat, porcedeul este destul de simplu. În plus, te ajută să îți menții echipamentul de ski curat și impermeabil o lungă perioadă de timp. Ceea ce duce la o economie substanțială și la un look tot timpul fresh.

Gina Rotaru

Foto: www.gifttrap.com

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: costum schi, haine impermeabile, schi apa, sporturi nautice
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement