Haine de iarnă pentru navigație (foto)

Home « Stil « Imbracaminte

Da, nimic nu-i mai frumos ca o zi relaxantă la cârma unei ambarcațiuni! Mai ales dacă afară este cald, iar razele soarelui nu sunt foarte puternice. Însă, ce facem când vine iarna? Cum ne protejăm de frig pentru a savura o zi de navigație? Ei bine, totul se rezumă la îmbrăcăminte de calitate, care să îți asigure o temperatură confortabilă a corpului chiar și la grade cu minus! Cum le alegem?

În primul rând trebuie să ai grijă la calitate, la materialele din care sunt confecționate, la croieli și la dimensiunile care să se potrivească perfect corpului tău. Ai nevoie de o garderobă completă de navigație, în cadrul căreia să se regăsească și câteva lucruri impermeabile, precum încălțămintea. O garderobă formată neapărat din trei straturi.

Navigație cu trei straturi de haine

Primul strat trebuie să fie mulat și să țină departe umezeala, pentru a menține căldura corpului. Pentru această parte, alege materiale ce conține poliester întrucât nu reține umezeala. Chiar dacă marea majoritate v-ar propune bumbacul, materialul nu este unul ideal, pentru că absoarbe umezeala, lucru ce va ține căldura departe de corp.

Al doilea strat, sau stratul de mijloc dacă vreți, este de îmbrăcămintea uzuală. Cea pe care o purtați de obicei, realizată din materiale termice. Este menită să țină de cald în combinație cu stratul al treilea, care este format din materiale precum vinilin sau lână la interior și materiale impermeabile la exterior, pentru a bloca vântul și ploaia. Stratul mijlocul este cel mai interschimbabil, materialul care se folosește adesea fiind lâna. Motivul: poate fi cumpărată în funcție de grosime.

Al treilea strat este jacheta, unde ai o mulțime de posibilități, care să ți se potrivească. Există două tipuri esențiale de jachete: de coastă și de ocean. Jacheta de coastă este cea mai populară, putând fi purtată nu doar pe timp de navigație, ci și în viața de zi cu zi. Este călduroasă și are exteriorul din material impermeabil. Jacheta de ocean este dedicată celor care petrec mai mult timp pe mare, precum pescarii. Face față oricărei provocări meteorologice, sunt 100% rezistente la apă și, totodată, lasă pielea să respire. Marea majoritate au gulere fixe din lână pentru a evita infiltrarea apei.

Jakete și prețuri

Și pentru că alegerea unei jackete este dificilă, ne-am gândit să vă oferim câteva îndrumări. Cele mai apreciate jachete pentru navigație sunt Musto BR1 Channel Jacket (100 de euro), Musto MPX Offshore Trousers (150euro) și Gill i3 Zip Neck (90 euro). Nu sunt foarte ieftine, însă extrem de practice, În plus, designul este destul de atrăgător. Nuanțele de culori sunt îmbinate cu atenție, într-un stil sport/casual, iar croielile sunt realizate cu mare atenție la fiecare dimensiune, pentru a se putea plica pe forma corporală a oricărei persoane. Nu ne credeți? Aruncați o privire în galeria foto de mai jos. Cine știe, poate una dintre ele chiar vă face cu ochiul...

Gina Rotaru

Foto: Cowes.co.uk

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Stil

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement