Costume de neopren în România

Home « Stil « Imbracaminte

Sporturile nautice de adrenalină cer și echipamente profesionale! Indiferent dacă ești adeptul sporturilor pe râurile de munte sau pe mare, ai nevoie de echipamente adecvate. Iar în cele mai multe sproturi nautice se cere ecostume de neopren! Sunt rezistente, impermeabile și flexibile, tocmai pentru a oferi corpului libertate de mișcare într-un confort total. Principalele sporturi nautice ale verii în care costumul de neopren este indispensabil sunt: scufundările, snorkeling, rafting, caiac pe ape repezi, kiteboard sau kikesurf.

Deși aceste sporturi sunt practicate cu regularitate, n România sunt foarte puține magazine de specialitate, în care să poți găsi costume de neopren, chiar și de la firme internaționale de renume. Marea majoritate importă aceleași mărci, iar accesoriile necesare costumelor de neopren sunt aproape imposibil de găsit! Marea majoritate a magazinelor specializate pe echipamente de sporturi nautice se găsesc în orașe precum Constanța și Galați. În Capitală oferta este mică, dar totuși există. Motiv pentru care ne-am aruncat o privire asupra magazinelor de săpecialitate din întreaga țară care fac și livrări la domiciului, pentru a afla care sunt firmele producătoare de costume de neopren care dețin marfă și la noi în țară și care sunt prețurile de comercializare la costume de neopren de calitate.

Mărci și prețuri

Există multe magazine generaliste în România care au spre vânzare costume de neopren de marcă, însă dacă ești începător este bine să te documentezi înainte de achiziționare sau, cel mai bine, să cauți un magazin specializat, pentru a nu fi păcălit la croială și material. Sunt „detaliile” care contează cel mai mult în achiziția costumului de neopren întrucât, în funcție de acestea, corpul se poate mișca cu lejeritate sau nu. La achiziționare contează grosimea neoprenului și îmbinarea fermoarului, care trebuie să fie perfectă pentru a nu pierde din rezistență și impermeabilitate.

Cele mai cunoscute și apreciate firme producătoare internaționale de costume de neopren, ale căror produse se găsesc și în România sunt: Rafter, Cressi, Lontra, MarinePool și Camaro. Aceste firme producătoare de echipamente destinate sportului nautic produce, pe lângă costume de neopren de calitate, și piese vestimentare separate din neopren precum veste, pantaloni scurți, salopete, incaltaminte, tricouri și fesuri.

Prețul acestor articole vestimentare pornesc de la 10 euro și pot depăși 500 sau 1.000 de euro în funcție de model, croială, grosimea materialului și cât de recent a fost lansată colecția. În România, găsim costume de neopren și alte articole vestimentare din neopren la magazine de specialitate precum Hibicus Sport, MaScufund, SportTrai, ScubaLibre sau Xsport. Prețul unui costum de neopren diferă și aici tot în funcție de calitate și marcă. Cele mai ieftine costume de neopren pot fi achiziționate undeva pe la 400 ron, iar un fes din neopren poate fi cumpărat cu aproximativ 70 ron.

Gina Rotaru

Foto: wind-surfing-gear.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: costum navigatie, costum neopren, costume neopren
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement