Brandul de haine PATZAICHIN, la Jocurile Olimpice de la Londra

Home « Stil « Imbracaminte

Ivan Patzaichin s-a hotărât să revoluționeze brand-ul de țară, iar primii beneficiari direcți vor fi chiar sportivii români selecționați pentru Jocurile Olimpide de la Londra. Hainele sunt fabricate numai din țesături naturale, „made in Romania”.  De unde i-a venit ideea ? Echipa Nautica vă povestește!

"Am participat la cinci Olimpiade ca sportiv şi la cinci ediţii ca antrenor şi m-au obsedat sacourile care stăteau pe noi ca pe gard şi pantalonii cu pense şi cu fundul lăsat. Mereu mi-am dorit o atlfel de îmbrăcăminte şi acum o pot realiza chiar eu", a declarat Ivan Patzaichin pentru site-ul gsp.ro. Și pentru că el știe cel mai bine cum e să te aflii la un eveniment de asemenea avengură, a decis să schimbe ținuta olimpicilor noștri.

Patzaichin s-a lansat deja pe piața românească de fashion cu o colecție semnată de designerul Olah Gyarfas, cu principala caracteristică funcționalitatea: poți vâsli lejer în aceste haine fără să te simți incomod sau poți la fel de bine să ieși pe stradă cu ele. Împreună au creat o vestimentație cu o filosofie de viață în spate și cu materiale românești 100% ecologice, create în atelierele din Miercurea Ciuc.

Pentru că brandul PATZAIKIN promovează inovația românească, lucrează în colaborare cu Institutul de Cercetare al Universității “Aurel Vlaicu” din Arad și Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iași pentru crearea de materiale locale.

Pentru sportive, conceptul de la care pleacă fostul sportiv şi antrenor este acela "de a avea o delegaţie colorată, vie şi ecologică". Materialele folosite vor fi inul, cânepa și bumbacul 100% românesc, deși acesta povestește cât de greu a fost să găsească materiile prime: "Vom folosi inul şi cînepa, dar am avut mari probleme în a le procura din ţară deoarece noi nu mai cultivăm aceste plante. Le-am găsit în cantităţi mici. Practic, nu avem producţie românescă".

Fiecare disciplină sportivă va avea propria sa gamă vestimentară. Au existat mai multe schițe care au fost prezentate conducerii Comitetului Olimpic și Sportiv Român și aceștia au ales. Patzaichin oferă un pont legat de vestimentația delegației României la Jocurile Olimpice de la Londra: culorile vor fi alb și albastru.

Fondurile obținute de brandurile Patzaichin vor ajunge la proiectul ambițios Rowmania, despre care puteți citi mai multe aici. Cu această colecție revoluționară de modă creată din materiale bio, brandul Patzaichin s-a prezentat deja la Festivalul de Modă de la Berlin, unde a fost apreciat.

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement