Ceasuri exclusiviste pentru scufundari

Home « Stil « Ceasuri

Organismul absoarbe mult azot în timpul unei scufundări şi este important să se păstreze limitele de azot în cote normale. Acest lucru se face prin urmărirea timpului unei scufundări, lucru monitorizat cu diferite modele de ceasuri pentru scufundări.

Cei mai mulţi scafandri au ceasuri special concepute pentru scufundări, care dispun de-o etanseitate foarte bună, rezistenţă la presiuni mari şi sunt confecţionate din materiale care se corodează foarte greu.

De departe unul dintre cele mai cunoscute şi râvnite ceasuri pentru scufundări este modelul Rolex Submariner, apărut în 1953 şi prezentat în 1954, la Târgul de ceasuri din Basel. Pentru acea vreme, era fenomenal, în condiţiile în care te puteai scufunda până la 100 de metri cu ceasul Submariner la mână, fără să se strice. În 1955, a devenit rezistent până la 200 de metri, iar modelele actuale rezistă până la 300 de metri adâncime. Modelul foloseşte un oţel inoxidabil de foarte bună calitate, făcându-l foarte practic în medii corozive.

Cu timpul, a devenit atât de exclusivist, încât puţini se încumetă să-l poarte, mai ales că modelele actuale pot fi cumpărate cu 7000 de dolari, iar unul la mâna a doua cu 3500 $. Printre personalităţile celebre înnebunite după acest model de ceas se numără Arnold Schwarzenegger, Brad Pitt, Bruce Willis, Clint Eastwood, Eminem etc.

La fel de eficient în scufundări este ceasul Magrette Moana Pacific Diver, produs în Noua Zeelandă, în ediţie limitată (500 de bucăţi, fiecare ceas costând sub 500 de dolari). Ceasul dispune de numeroase avantaje: rezistenţă la o adâncime de 500 de metri, cadran cu rotire unidirecţională cu 120 de click-uri, mecanism Miyota 8215 automatic (21 jewels).

 

Aşa cum îi spune şi numele, ceasul Kazimon Eintausend 1000M Dive Watch rezistă până la adâncimi de 1000 de metri, are carcasă robustă fabricată în Germania şi mecanism elveţian. De asemenea, dispune de un geam antireflexiv, cadran cu rotire unidirecţională, Helium Escape Valve (o valvă pentru evacuarea heliului care pătrunde în ceas în camerele hiperbarice) şi costă 1490 de euro.

Şi ceasul Helson 2000M Shark Diver rezistă la adâncimi mari, de această dată până la 2000 de metri adâncime. Pe lângă rezistenţa uimitoare, modelul mai are Helium Escape Valve, făcut din oţel chirurgical, mecanism automatic ETA sau Miyota. Preţul? 699 de dolari sau 549 de dolari în funcţie de mecanism.

Tot la adâncimi de 2000 de metri rezistă şi ceasul UTS 2000M Professional Diver Watch, echipat cu un mecanism elveţian ETA 2824-2 şi Helium Escape Valve. Ceasul este disponibil în două modele, unul din oţel (la preţul de 3500$) şi altul îmbrăcat cu PVD, imposibil să se zgârie.

 

 

Irina B.

sursa foto: ebay.com

Publicat in: septembrie 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement