Ceas subacvatic cu pilot automat! (foto)

Home « Stil « Ceasuri

Tehnologia sparge aproape orice barieră! Te-ai gândit vreodată că ți-ai putea controla ambarcațiunea în timp ce faci scufundări? Dacă nu, ar fi cazul să o faci! Asta pentru că o nouă jucărie nautică a fost lansată pe piață, făcând deliciul pasionaților de navigație... și de fashion. Vorbim despre un ceas subacvatic de lux, cu ajutorul căruia poți controla pilotul automat de la bordul ambarcațiunii tale (șalupe, yachturi și chiar croaziere). Se numește Quatix, face parte din gama de ceasuri subacvatice Garmi și a fost lansat în luna martie a acestui an! Reacția navigatorilor? De 3x OAU!!

Și nici nu-i de mirare! Un asemenea dispozitiv nu doar că te-ar putea scoate dintr-o încurcătură, ci îți oferă posibilitatea de a îți chema ambarcațiunea din port, până în mijlocul expediției tale de scuba diving... Pe scurt, un pilot automat pe propria mână, care poate comunica cu pilotul automat al ambarcațiunii de la distanțe semnificative, cu o simplă apăsare de buton! Cine nu și-ar dori așa ceva? Iar acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile de are beneficiază ceasul subacvatic Quatix...

Garmin New Quatix – o altă tehnologie

În timp ce restul lumii s-a axat pe aplicații marine pentru calculatoare comprimate, Garmin a trecut la next level, spărgând bierierele tehnologiei computerizate, oferind funcții inteligente, la un nivel subacvatic de 164 de metri. Ecranul este din fibră din sticlă, pentru ca imaginea să să poată vedea clar și în zonele întunecate ale mării. „Marea majoritate a clienților noștri se confruntă cu apă sarată, cer luminos și pești îndrăzneți. Quatix este o platformă rigidizată, care oferă o mare conștientizare a situației și control cu mobilitate completă, care oferă libertate deplină utrilizatorului, chiar și în mijlocul mării”, a declarat managerul de produs Quatix, de la compania Garmin.

Ceasul subacvatic Garmin Quatix include, de asemenea, un GPS, care poate obține locația în care se regăsește purtătorul. Durabilitatea bateriei este de la șase săptămâni la 16 ore, atunci când activați GPS-ul. În funcțiile de bază ale acestui ceas se regăsesc „alarme, clopoței, diverse alerte cu vibrații, timer, cronometru și un ceas care poate afișa ora în diferite zone ale lumii”. Toate putând fi utilizate în același timp... Și, pe lângă toate conexiunile cu aparatele de pe ambarcațiune, Quatix poate interfața cu Garmin PC, Mac și alte aplicații iPad. În plus, este echipat cu senzori „ABC” - altimetru, barometru și compas), însemnând o busolă cu un senzor electronic pe trei-axe. Ce îți mai poți dori de la un ceas subacvatic? Poate un sistem de mp3, subacvatic?

Gina Rotaru

Foto: www.panbo.com

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement