Aventuri subacvatice cu ceasurile Casio

Home « Stil « Ceasuri

Ce împătimit de scufundări nu-şi doreşte un ceas subacvatic de calitate şi la un preţ acceptabil, care să-l ajute să exploreze adâncurile mărilor şi ale oceanelor?

Cu un aspect lustruit, finisaje de înaltă calitate şi multe proprietăţi, ceasurile subacvatice sunt la fel de versatile ca cele obişnuite, poate mult mai funcţionale şi mai atractive. Iar preţurile sunt cuprinse, în general, între 50 şi 150 de euro, adică pentru tot buzunarul.

Dacă şi tu credeai că un ceas subacvatic costă mult, dovada cea mai plauzibilă sunt ceasurile Casio, cu preţuri ce nu depăşesc 200 de euro. Acestea sunt robuste, funcţionale şi arată la fel de atractiv ca şi alte ceasuri scumpe pentru scufundări.

Ceasurile Casio sunt din oţel inoxidabil, rezistente la apă între 100 – 200 m, au un aspect lustruit, cu finisaje de înaltă calitate, iar bezelul (un inel de jur împrejurul carcasei mijlocii care asigură geamul ceasului) acestora este dotat cu informaţii utile şi un front de sticlă curbată. Aceste două caracteristici dau purtătorului senzaţia unei suprafeţe plane atunci când ceasul este scufundat sub apă.

În cazul unui ceas de scufundări, bezelul este unidirecţional. Acesta este un factor adiţional de siguranţă, deoarece bezelul se poate roti în direcţia în care reduce timpul de scufundare. Aşadar, dacă bezelul este accidental rotit, scafandrul poate ajunge la suprafaţă cu aer suficient şi respectând punctele de oprire pentru decompresie.

Ceasurile subacvatice din gama Casio au indicatori vopsiţi fosforescent în două tonuri luminoase: verde pentru limbi şi albastru pentru reperele orare, cu rol de a-l ajuta pe scafandru să vadă informaţii, uneori vitale atunci când lumina mediului înconjurător este slabă. În plus faţă de aceste indicatoare luminoase, ceasurile subacvatice Casio sunt dotate cu iluminare cu LED, lucru neîntâlnit la majoritatea ceasurilor subacvatice mai scumpe.

 

Ceasurile subacvatice Casio sunt o afacere de familie cu acelaşi nume (Kashio), deţinută de Tadao Kashio (primul producător de instrumente de calcul electronice din Japonia şi un pasionat de ceasuri), încă din anul 1957.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: tellusweb.net

 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: ceas Casio, ceas subacvatic, scafandru, scufundari
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement