Yachting şi canotaj în Techirghiol

Home « Sport « Yachting

Vara asta nu doar litoralul românesc este o destinație tentată pentru iubitorii sporturilor nautice. Lacul Techirghiol își deschide porțile cu noi oportunități. Ambarcațiunile cu vele, cu vâsle, cu motoare și chiar bărcuțele sunt așteptate cu mic cu mare pentru a da startul relaxării pe apă. Da, primul agrement nautic de pe Lalul Techirghiol a fost inaugurat cu mare fast de primarul Adrian Stan, care se declară încântat de oportunitatea turistică pe care o va dobândi zona odată cu lansarea acestuia. Mai mult, orașul se pregătește să inaugureze prima bază sportivă de yachting şi canotaj care a existat vreodată în Techirghiol.

Începând din luna iunie, Lacul Techirghiol a început să se facă cunoscut nu doar pentru proprietățile benefice sănătății, fiind cel mai mare lac salin din România, ci și pentru oportunitățile oferite practicanților de sporturi nautice, în special navigație. Astfel, o excursie cu întreaga familie pe lacul Techirghiol va reuși să-i mulțumească pe toți! De la cel mai mic, până la cel mai mare membru al familiei. În timp ce vârsticii pot profita de binecunoscutele terapii cu nămol, tinerii și copiii se pot îndeletinci cu plimbări relaxante sau distractive cu barca pe lac. O investiție de bun augur, care va aduce profit, cred autoritățile locale, care au sesizat că, odată cu lansarea agrementului, numărul turiștilor a crescut. Motivul: îmbinarea turismul balnear cu cel nautic.

Agrement nautic după 40 de ani

Ideea unui agrement nautic pe lacul Techirghiol nu este nouă! Lacul a intrat într-un con de umbră de mai bine de 40 de ani, administrația locală neavând costurile de întreținere pentru susținerea unei astfel de distracții pe apă. Luna trecută, însă, implicarea autorităților în dezvoltarea potențialului zonei s-a făcut puternic simțită, reușind să readucă la viață agrementul nautic de pe lacul Techirghiol după mai bine de 40 de ani de pustietate!

Mai mult, administrația locală a reușit să obțină reabilitarea vechiul debarcader, situat în zona centrală a orașului, printr-o investiție proprie. Debarcaderul, construit în urmă cu 100 de ani, a fost înlocuit cu unul modern, care beneficiază de pontoane ancorate pe fundul apei, devenind o zonă atractivă pentru proprietarii de ambarcațiuni.

Prima bază sportivă pentru yachting şi canotaj

Iar asta nu e tot! În zona pavilioanelor de la Băile Reci, Clubul Nautic Român pregătește o mare surpriză! Amenajează prima bază sportivă pentru yachting și canotaj de pe lacul Techirghiol. O investiție despre care autoritățile locale spun că va fi una dintre cele mai profitabile din oraș. Motivul: cel mai sărat lac din România devine atracție turistică pentru toate masele de turiști: de la sportivi de performanță, până vârstnici.

În acelaşi timp, edilul oraşului Techirghiol vrea să construiască până în primele luni ale anului viitor un miniparc subacvatic, dotat cu bazin olimpic descoperit, terenuri de sport şi tobogane acvatice. Construcția urmează să se realizeze printr-un contract în valoare de peste un milion de euro cu cofinanțare de 50%, având termen de execuţie de opt luni.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: observator.ro

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement