Romanian Diving Award, în Constanța

Home « Sport « Yachting

Coasta Mării Negre a devenit raiul scufundărilor! Din luna iunie a început sezonul competițional al scafandrilor în cadrul evenimentului Romanian Diving Award, organizat în Constanța! Concursul se desfășoară pe operioadă de aproximativ trei luni, finalul fiind stabilit în data de 1 septembrie 2013. Competiția este organizată în fiecare an de Centrul de Scafandri, unica Autoritate Naţională în domeniul calificării scafandrilor şi lucrătorilor subacvatici din România.

Concursul constă într-o vânătoare de comori și se adresează tuturor scafandrilor români, profesioniști și recreaționali, dar și companiilor cu activitate în acest domeniul. Astfel, la startul competiției s-au adunat anul acesta o mulțime de pasionați amatori, specialiști dar și producători, care speră să câștige competiția de anul acesta, strângând cele mai multe „comori” subacvatice. Comori scunse de organizatori în diferite zone de pe coasta Mării Negre și care constau 11 pachete.

Vânătoare recreativă de „comori”

„Concursul constă în recuperarea de către participanţi a unui număr de 11 plachete (obiective), ce vor fi plasate în mare deschisă, de specialiştii Centrul de Scafandri, la adâncimi cuprinse între 10 şi 85 de metri. Procedura amplasării plachetelor va începe, conform programării, pe 14 mai, la ora 09,30, în cadrul unui exerciţiu de antrenament al scafandrilor de mare adâncime în largul mării, la bordul Navei Maritime de Intervenţie cu Scafandri 'Grigore Antipa''', a declarat ofiţerul de presă, Diana Cucoşel, pentru Agerpress.ro.

Potrivit organizatorilor, scopul principal al competiției „Romanian Diving Award” este promovarea profesiei de scafandru și atragerea unui număr cât mai mare de tineri către această profesie. Mai mult, organizatorii speră ca această competiție distractivă și recreațională să ducă la încurajarea şi practicării scufundărilor recreative în apele litoralului Mării Negre.

Primul om din România care s-a scufundat, în urmă cu 30 de ani, la o adâncime de 500 de metri se numește Valentin Nicola. Un scafandru pasionat, cu o vastă experiență în domeniu, care a făcut parte din Centrul de Scafandri organizatoare, unica Autoritate Naţională în domeniul calificării scafandrilor şi lucrătorilor subacvatici din România. Bărbatul nu s-a alăturat competiției de anul acesta, însă îi încurajează pe tineri și pasionați să practice sportul, pe care îl consideră una dintre cele mai recreative activități din lumea acvatică.

Gina R.

Foto: www.centruldescafandri.ro

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: Regata BMW, sport nautica, velier, yacht, yachting, yachting in Romania
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement