Iata care sunt cele mai scumpe iahturi din lume!

Home « Sport « Yachting

Pentru fiecare pasionat de navigaţie, nimic nu se poate compara cu o croazieră făcută cu propriul iaht privat.

 

În timp ce majoritatea oamenilor au fantezii că posedă un astfel de vas minunat, există câţiva care au reuşit deja să-şi realizeze astfel de visuri.

Pentru unii nu este vorba doar despre a deţine un iaht, ci despre a deţine unele dintre cele mai scumpe iahturi din lume.

Iată care sunt:

History Supreme - 4, 5 miliarde de dolari

Identitatea celui care de
ţine cel mai scump iaht din lume nu este foarte clară. Tot ce se ştie despre proprietar este naţionalitatea lui: om de afaceri malaezian. Un lucru e sigur, totuşi. Această minunăţie de 4,8 miliarde de dolari este cel mai scump iaht din lume.

Acest vas a fost construit din 100.000 de kilograme de platină şi aur, iar ca ornamente s-au folosit meteoriţi mici şi oase de dinozauri.

Eclipse – 1,2 miliarde de dolari

Roman Abramovici, miliardar rus şi deţinătorul clubului de fotbal Chelsea, deţine un „monstru” pe apă, pentru care sunt necesari 70 de membri ca să-l conducă.

Atunci când se află la bordul iahtului, Abramovici şi invitaţii săi sunt protejaţi de un sistem de securitate care utilizează explozii cu laser în cazul în care paparazii vor să-i fotografieze, anti-microfoane, sisteme anti-efracţie şi un sistem de detectare a rachetelor. Ei se vor bucura, de asemenea, de un bazin de înot, de-o piscină în aer liber şi de un acvariu. Iahtul miliardarului rus mai deţine două elicoptere, trei bărci şi un submarin.

Streets of Monaco – 1,1 miliarde de dolari

Uimitorul Streets of Monaco Yacht rivalizează cu cel al lui Roman Abramovici nu doar la preţ, ci şi la design. Acest iaht de 500 de metri are o pistă de carting pe punte inspirată de Monaco Grand Prix, precum şi reproduceri ale unor hoteluri din Paris, cum ar fi La Rascasse şi Hotel Loews.

A fost proiectat de Yacht Island Design din Anglia, găzduieşte 16 persoane şi 70 de membri ai echipajului. Pentru proprietar, 4.800 de metri pătraţi, adică trei etaje, sunt doar pentru el, putându-se să se desfăşoare în voie.

Dubai – 350 milioane $

Acest iaht costisitor a avut, de-a lungul timpului, trei nume: Platinum 525, Golden Star şi, cel mai recent, Dubai.

Platinum 525 a fost comandat de către Prinţul Jefri Bolkiah al Bruneiului în 1996, dar lipsa de fonduri a făcut ca proiectul să fie abandonat.

În 2001, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, apoi prinţul moştenitor şi acum conducătorul Dubaiului, a preluat proiectul şi l-a redenumit Golden Star, iar recent, a fost numit Dubai, la fel de expansiv şi de scump.

Iahtul dispune de cinci apartamente VIP şi un număr impresionant de camere de oaspeţi, iar fiecare punte este luminată de sus prin luminator. Iahtul de lux este propulsat de patru motoare diesel cu peste 9.000 de cai putere.

 

 

Irina B.

sursa foto: industryleadersmagazine.com

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: cel mai scump iaht, croaziera, Dubai, Eclipse, yaht
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement