Ghidul yachtingului de lux în Cipru

Home « Sport « Yachting

Reputația pe care o cunoaşte Ciprul, şi anume aceea de a fi locul de naştere al Afroditei, zeiţa frumuseţii în mitologia greacă, este dovedită chiar de frumuseţea Ciprului, unde trăieşti senzaţia că aici poţi face orice posibil. Acoperit de o pădure deasă și împânzit cu plaje de nisip din alb, ca de fildeș strălucitor, acest pământ antic a făcut pași impresionanţi spre rafinamentul pe care orice yachtsman îl caută, păstrându-şi încă identitatea sa tradițională.

De la pensiuni montane de lux la sate de pescuit pitorești şi plaje exclusiviste, Ciprul le are pe toate! Cu un bogat patrimoniu etno-cultural transmisă de la grecii antici până la lumea veche bizantină şi, apoi, turcă, Ciprul este un mozaic de tradiții și obiceiuri. Casă a numeroase plaje curate, a întinse rezervații naturale și cu un oraș antic ce recent a fost dezgropat, aflaţi că există un exces de oportunități extraordinare oferite în această țară plină de uimitoare relicve.

Ciprul este o dihotomie de lumi vechi, tradiții și lumi noi, moderne, sofisticare care se îmbină într-un mod atât de duios și captivant. O vizită pe această insulă scăldată de soare este un mod sigur de a vî schimba pentru totdeauna perspectivele dvs. asupra a ceea ce ştiaţi sau credeaţi că este cu adevărat spiritul mediteranean.

Nicosia

Pentru o experiență tradițională cipriotă, capitala Nicosia este chintesența destinațiilor din această insulă. Acest oraș plin de viață este casa tuturor facilităţilor esențiale într-o astfel de escapadă: baie de aburi hammam, perfectă pentru întinerirea totală, piețele locale pline de produse exotice și produse locale, locaţii de artă şi muzee de istorie și o venerabilă catedrală ortodoxă. Toate acestea combinate cu locuitorii genial de ospitalieri și cu o atmosferă relaxantă, Nicosia devine un must pe harta locurilor de vizitat într-o viaţă de marinar.

Plaje

Insula Cipru este destinaţia perfectă pentru o vacanță pe plajă și, ca atare, este locul unde poţi regăsi o serie incredibilă de paradisuri îmbibate într-un soare alb. Pentru familii, întinderea lungă de nisip auriu de la Golful Coral, combinată cu apele sale calde şi puţin adânci, îl fac perfect pentru copiii de toate vârstele. Entuziaști, copiii, jucându-se în aer liber, se vor putea bucura de plajele din Cape Aspro, de plimbări uimitoare de stâncile din apropierea ţărmurilor și de panoramele pacinice dinspre mare și dinspre uscat. Pașnică şi ea, plaja Protaras oferă 16 kilometri de nisip alb pulverulent și are ape translucide pline de viață marină, fiind un loc care atrage scafandri de toate nivelurile şi din toate colţurile Terrei. Băile Afroditei sunt de o oază de izvoare antice situate între dealurile înverzite, mai sus Lefkara, fiind un alt obiectiv ce nu trebuie ratat.

Activități

Activitățile abundă pe această insulă superbă: Iubitorii de natură și pasionaţii de agrement deopotrivă văr regăsi elemente care să-i mulţumească pe deplin. Pe insula Cipru există trei rezervaţii principale și fiecare oferă aventuri unice. Troodos National Forest Park este perfect pentru drumeții sau ciclism în timpul verii și, pe vreme rece, le face cu ochiul schiorilor din ianuarie până în martie. Frumusețea sălbatică din Rezervația Naturală Akamas este decorul perfect pentru descoperirea naturii uluitoare şi a unor trasee parcă neexplorate ale insulei.

Rezervația Naturală Pietrele Albe este locul din Cipru unde există cele mai de calitate plaje izolate, oferind perfecțiunea şi liniştea naturii nealterate, care nu poate fi depăşită de nici o altă plajă de pe insulă. Cei care sunt mai mult păsări de noapte decât exploratori, vor găsi aici cluburi şi terase deschise toată noaptea şi împrăștiate de-a lungul întregii insule, deși Mecca clubbing-ului de pe insulă este recunoscut ca fiind în Ayia Napa, localitate care atrage unii dintre cei mai renumiţi DJ ai lumii.

Gabriel Ban

Foto: www.destination360.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: cursuri yachting, lectii yachting, yacht, yachting, yachting Romania
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement