A început Trofeul Black Sea Sailing 2013

Home « Sport « Yachting

Agitație pe litoralul românesc! În weekend a început competiția de yachting „Trofeului Black Sea Sailing 2013”, în cadrul căruia se vor desfășura o serie de competiții de sailing. Startul a fost dat sâmbătă, 08 iunie, de „Regata Poseidon”, competiție la care au participat peste 20 de ambarcațiuni cu vele, împărțite în două clase (A și B), fiecare având 10 persoane.

Regata Poseidon este prima din seria de competiții care au loc în cadrul mareului eveniment „Trofeul Black Sea Sailing”. În cadrul competiției se înscriu navigatori cu experiență, care oferă publicului adevărate spectacole de eleganță și forță în navigația cu velierul. „Trofeul Black Sea Sailing” se organizează anual în luna iunie, atrăgând mii de pasionați pe litoralul românesc. Este evenimentul la care participă zeci de veliere performante, dar și evenimentul la care își fac apariția cele mai noi ambarcațiuni în domeniul competițiilor nautice cu vele. Așadar, dacă ești pasionat, acum este perioada cea mai prielnică din an, în care poți simți adrenalina și plăcerea de a asista la competiții nautice profesioniste.

Regata Poseidon

Startul a fost dat în Marina Mangalia, iar finișul la Marina Eforie. Pe întregul parcurs al competiției, velierele au fost fotografiate și însoțite de ambarcațiunile organizatorilor și de presă, anunţă organizatorii evenimentului într-un comunicat remis AGERPRES. A fost o zi extrem de agitată, urmată, spre seară, de o petrecere ca la carte: Party Regatta, organizată în incinta Marina Eforie. Festivitatea de premiere a avut loc duminică după amiază, după încă o serie de proble inshore organizate în zona Marinei Eforie.

Regata Poseidon face parte din calendarul competiţional pe acest an stabilit de către Federaţia Română de Yachting. Regata Poseidon este parte dintr-o serie de regate organizate în cadrul competiției „Trofeul Black Sea Sailing 2013”, compus din 3 etape. Astfel, competițiile pe Marea Neagră continuă pe întreaga perioadă a verii cu regate precum Regata „Beneteau Nautic Life” (19-21 iulie) şi Regata „Callatis” (30 august-1 septembrie). Pe lângă acestea urmează alte două etape: Regata „Regele Mihai” (21-23 iunie) şi Regata „Ziua Marinei” (15-18 august 2013), care formează Campionatul McCann Erickson.

Regata „Beneteau Nautic Life”

Va începe în data de 19 iulie și se va încheia în data de 21 iulie. În anii precedenți, competiția era compusă din două etape: o cursă offshore și două curse inshore. La linia de start vor fi prezente veliere impresionante, pe care pasionații sporturilor cu vele le vor putea admira îndeaproape. Regata „Beneteau Nautic Life” este o competiție anuală care s-a transformat într-o tradiție anuală, având ca scop extinderea grupului de pasionați de veliere din țară. Dacă te regăsești printre ei, simte adrenalina și plăcerea navigației direct de la fața locului. Optează pentru o excursie în plină vară în Constanța și întâlnește-i pe unii dintre cei mai pricepuți navigatori din România.

Gina R.

Foto: nauticlife.ro

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement