Zone de windsurf în Marea Neagră (video)

Home « Sport « Windsurfing

Windsurfing-ul a devenit un sport tot mai practicat în România. Fiind o combinație între surf și canoe, distracția nautică a atras tot mai mult practicanți, iar afaceriștii au deschis centre specializate, unde să înveți să practici winsurf împreună cu începători sau specialiști. Iar printre cele mai vânate și recomandate locuri de practicare a windsurfing-ului sunt malurile Mării Negre. Mai exact, stațiuni de pe litoralul românesc și de pe cel bulgăresc. 

Sezonul de windsurfing începe primăvara și se termină la începerea iernii, din cauza rafalelor de vânt și a temperaturilor prea scăzute. Însă, dacă ai experiență, iar temperaturile nu sunt foarte mici, poți practica windsurfing și iarna, alături de sportivi sau profesori specializați. Care sunt zonele cele mai prielnice windsurfing-ului aflate de-a lungul Mării Negre? Să începem cu România...

Windsurf în Marea Neagră, România

Chiar dacă este un sport relativ nou în România, pe plajele stațiunilor aflate de-a lungul litoralului românesc există destul de multe centre specializate în cursuri și echipamente de windsurf. Iar printre cele mai indicate locuri destinate practicării windsurfingului la Marea Neagra se află stațiunile Mamaia, Eforie, Grindul Chituc și Gura Portiței. Potrivit specialiștilor, aceste zone de pe litoralul românesc se bucură de vânt potrivit pentru practicarea sportului. Motiv pentru care, în aceste zone veți găsi specialiști în windsurf, începători și centre care să vă ofere echipamentele de care aveți nevoie.

Windsurf în Marea Neagră, Bulgaria

Partea bulgară a Mării Negre nu este foarte ofertantă în practicarea windsurfingului, din cauza mării calme și a mareei nu foarte înalte. Însă, există zone în care sportul se poate practica cu lejeritate în anumite perioade a anului, când se organizează și concursuri. Aici, septembrie este considerată cea mai bună lună pentru practicarea windsurfing-ului pentru că vântul este mai intens. Aproape fiecare stațiune importantă de vacanță aflată de-a lungul liniei de coastei bulgare are cel puțin un club de surf, care poate oferi echipamente și chiar câteva sfaturi pentru începători. Sunny Beach, Albena, Nisipurile de Aur și Sozopol sunt cu siguranță cele mai importante, care merită vizitate.

Însă, înainte de a vă avânta în magazine de închirieri echipamente, documentați-vă bine! Trebuie să aflați ce tip de placă vă trebuie (aleagă după înălțimea voastră și nivelul practicării sportului), de ce velă aveți nevoie și unde se învârt costurile. Astfel, nu riscați vreun accident sau să fiți păcăliți la bani.

Gina Rotaru

Foto: good-wallpapers.com

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement