Windsurfing în România (video)

Home « Sport « Windsurfing

Windsurfing-ul este un sport de adrenalină, care a prins rădăcini puternice în România! Se practică cu ușurință, fiind preferat, cel mai adesea, de pasionațiii sporturilor nautice, din dorința de adrenalină! Adrenalină care se poate trăi la intensitate maximă pe apele Mării Negre și în Delta Dunării. Două locații ofertante din punct de vedere turistic, prin numeroase facilități atât din punct de vedere turistic, prin peisaje, cât și din punct de vedere ospitalier, prin centre speciale.

Windsurfing-ul se poate practica începând cu luna aprilie, până în septembrie, iar calitatea acestui sport ține de condițiile de vânt și de temperatura apei. Cea mai potrivită vreme pentru windsurfing este atunci când vântul bate paralel cu malul, nu spre larg. În aceste condiții, sportul se poate practiva fără riscuri mari de accidentare. Atenție, însă! Pentru a practica acest sport, trebuie să știi să înoți!

Unde practicăm windsurfing în România

La noi, există cinci zone ideale pentru practicarea windsurfing-ului! Două se află în Marea Neagră, două în Delta Dunării, iar una pe Lacul Morii, din Herăstrău, unde exista o școală specializată pe windsurf. Pe litoralul românesc, cele mai recunoscute locuri pentru care optează windsurferii sunt stațiunile: Mamaia, Eforie, Grindul Chituc, Gura Portitei. Cât despre Delta Dunării, pasionații se îndreaptă către Lacul Murighiol, Mila 23.

Sunt printre cele mai recunoscute zone, unde există centre care oferă servicii de inchiriere, echipamente, cursuri de inițiere sau avansate. Iar marea majoritate a cursurilor din stațiunea Mamaia au programul între 10.00-18.00, fiind organizate la Marina Surf, din nordul stațiunii, la Clubul Nautic Pinguin, precum la Lacul Siutghiol, aflat pe lângă Casino.

Dotări & cursuri de inițiere

Pentru a practica windsurf ai nevoie de un echipament adrecvat. Pentru începători este devoie de placă și grement (velă, catarg, ghiu), costum de neopren, încalțăminte de neopren. Pentru avansați, echipamentul standard este format din placă, vela, catarg, ghiuri, balene, talpa catargului, legatură flexibilă, scote, scripeți. La îmbrăcăminte: costum de neopren, centură-trapez, pantofi din neopren. Cursurile de inițiere se organizează aproape în toate centrele aflate în zone destinate windsurfingului. În Capitală, există unul pe Lacul Morii din Herăstrău.

Prețul unui curs de opt ore este de aproximativ 600 Ron (începători), 700 Ron (medii), 800 Ron (avansați). Cursurile sunt structurate pe teorie, simulare pe uscat și practică în apă. În cadrul acestora veți învăța urcarea coborârea, întoarecerea pe placă și care sunt pozițiile de bază corecte pentru practicarea sportului. Cât despre echipamente de windsurf, ele pot fi închiriate cu prețuri între 90-110 Ron pe oră.

Iar dacă optezi pentru o zi, ai parte de discount. Astfel că, o zi întreagă poate ajunge la 400 Ron, iar toată săptămâna 1.400 Ron. Prețurile sunt destul de piperate întrucât sportul este relativ nou, iar atracția oamenilor către el este destul de mare. Dacă sunteți tentați, nu vă avântați fără a face câteva cursuri pentru siguranță. Sunt costisitoare, dar vă poate ține departe de accidente grave.

Gina Rotaru

Foto: bonairefuntravel.co.uk

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: echipament windsurf, placa windsurf, windsurf, windsurf Romania
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement