Windsurf pe Lacul Morii din Crângași!

Home « Sport « Windsurfing

Nebunie pe val! Distracția nautică nu se practică doar în Marea Neagră! Și bucureștenii au părticica lor de relaxare pe lacurile Capitalei! Dacă pe Dâmbovița se organizează anual plimbări cu canotca la inițiativa lui Ivan Patzaichin, pe Lacul Morii s-a dat startul la windsurfing! Da, vedeți bine! Intrăm cu pași repezi în lumea ecologiei cu tendințe puternice de a descoperi și exploata într-un mod pozitiv apele României! Iar românii sunt din ce în ce mai deschiși la astfel de inițiative ecologice, care oferă relaxare și distracție în timpul liber!

De aproape patru ani, pe Lacul Morii se dau lecții de windsurfing, iar pasionații se strâng cu mic cu mare pentru a se distra pe timpul arșiței! Ce-i drept, costul unei distracții este destul de piperat ținând cont de salariile românilor, însă cei mai înverșunați pasionați nu par să se uite la buzunare și le golesc cât ai clipi pentru câte ore pe placa de windsurf! Dar merită! O spunem și noi, care am testat senzațiile unei escapade de windsurfing pe Lacul Morii! Cât costă o astfel de ieșire, echipamentul necesar și lecțiile de windsurfing, dacă ești începător?

Între două și trei ore și jumătate

Windsurfing-ul este un sport destul de costisitor. Pe lângă faptul că ai nevoie de lecții teoretice și practice pentru a te putea bucura în siguranță de o astfel de distracție, este necesar și un echipament adecvat! Placă, pânză, îmbrăcăminte, încălțăminte și diferite accesorii de îmbinare a acestora. Cursurile de windsurf pentru un începător durează în jurul a trei ore și jumătate, timp în care înveți mișcările de bază: menținerea echilibrului pe placă, navigația lină pe placă și întoarcerea de la locul de start! Costul pentru aceste ore sunt în jur de 700 ron. Potrivit practicanților, profesorul de windsurf care oferă lecții practice pe Lacul Morii este Andrei Ciceoi. O persoană destul de lăudată printre cei care frecventează Lacul Morii!

Un echipament de windsurf înseamnă placă specială de windsurf, o velă, un catârg și un mâner. Iar toate acestea trebuie să fie de calitate pentru a putea rezista în aproape orice condiții. Toate acestea la un loc pot costa între 700 și 1.500 de euro, în funcție de magazinul de unde le achiziționezi. Cât despre costumul și încălțările din neopren, ambele pot ajunge la 150 de euro sau chiar mai mult. Totul depinde de marcă, model și de croială! Dacă prețurile sunt prea mari, poți opta pentru închirierea echipamentului de bază, care se învârte în jurul a 150-200 ron pe zi. Sume destul de măricele, dar care îți pot asigura o distracție pe cinste mai ales în timpul arșiței de vară din Capitală! În plus, odată ce ni se elimină transportul spre din dinspre Marea Neagră, putem spune că escapada de windsurf pe Lacul Morii este chiar convenabilă. Nu credeți?

Gina Rotaru

Foto: vimeo.com

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: Windsurf, windsurf Bucuresti, windsurf Lacul Morii
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement