Surf pe străzile inundate din Veneția (video)

Home « Sport « Windsurfing

Nebunie curată pe străzile scufundate din Veneția! Câțiva sportivi îndrăzneți au lăsat cu gura căscată autoritățile venețiene, după ce au început să facă wakeboard în celebra piață turistică San Marco, afectată de inundații! Tinerii și-au pus placa de surf în picioare și au pornit o adevărată demonstrație pe apă, în fața a zeci de trecători, care s-au adunat să vadă „minunăția”. Ce a ieșit? Un spectacol care s-a lăsat cu aplauze.

Nu a fost o acțiune organizată, și nici nu s-a lăsat cu amenzi! Trecătorii au gustat din plin momentul, iar autoritățile chiar s-au arătat încântate de ideea năstrușnică. Mai cu seamă că aceasta a venit din partea campionului mnodial de wakeboard: Duncan Zuur.

Veneția, în top chiar și după inundații

Evenimentul a fost clar pe gustul trecătorilor. Sportivii de performanță au reușit prin superba demonstrație, să dea o altă conotație dezastrului făcut de inundații. O demonstrație care a arăta lumii întregi că, în ciuda dezastrelor naturale suportate, Veneția râmâne în continuare o atracție turistică de top. Chiar și inundate, zonele principale ale Veneției rămân atractive pentru turiști, fie ei și din categoria extremiștilor.

„Ne-a fost foarte greu să organizăm totul aici. Dar, acum, în sfârnit am făcut-o! Și sunt atât de fericit!” a declarat campionul Duncan Zuur. Danezii se aflau în vacanță cu familia când au aflat de inundații. Au luat imediat avionul și au venit în Veneția, înainte ca apele să se retragă! Voiau de mult să facă un astfel de spectacol, iar ocazia a fost minunată! Natura le-a pus pe tavă chiar celebra piață San Marco.

Demonstrația a interzis surfingul în San Paolo

Încântat de succesul dobândit, Duncan Zuur s-a arătat convins că va repeta experiența. Singura problemă: în urma demonstrației sale spectaculoase, autoritățile au decis să trecă surfingul pe lista activităților INTERZISE în piața San Marco. Iar pentru asta, au mai creat un semn, pe care le-a alăturat celorlalte care indică interzicerea: fotbalului, plajei și a mâncatului în zonă. Așadar, acesta s-ar putea să fi fost unicul spectacol pe care localnicii l-au putut admira în piața San Marco. Un spectacol de excepție, după părerea unora. Priviți și voi!

Gina Rotaru

 

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: noiembrie, turism Venetia, windsurf in Venetia, windsurfing
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement