Sporturi nautice de testat în Mamaia

Home « Sport « Windsurfing

Temperatura crește, iar litoralul românesc începe să se dezamorțească! În fiecare weekend sute de români aleg o mini-vacanță pe litoralul românesc, marea majoritate dintre ei fiind pasionați de sporturi nautice! Primirile turiștilor se îndreaptă către ofertele de închiriat bărci cu vâse, yachturi de mici dimensiuni și, fără dar și poate, skijeturi. Sunt cele trei atracții ale momentului de pe litoralul românesc care fac vârvă și profit centrelro de închirieri.

Dacă te numeri printre turiștii care optează pentru litoralul românesc în concediu sau vacanțe, nu te rezuma la câteva sporturi. Ofertele sunt nenumărate, iar în unele cazuri, prețurile de închirieri echipamente sunt mai mici, tocmai datorită cererii scăzute. În Marea Negră se poate practica scuba diving, windsurf, plimbări cu bicicleta, tractări cu colacul gonflabil și multe alte sporturi plăcute, relaxante și de adrenalină, în funcție de preferințe. Una dintre cele mai căutate stațiuni turistice de pe litoralul românesc este Mamaia.

Mamaia deține 8 baze de agrement

În ciuda zvonurilor conform cărora stațiunea este doar pentru familii, Mamaia atrage în fiecare an aproape 50% din turiștii care vin pe litoralul românesc pentru relaxare și distracție. Pe lângă familii cu copii care se rezumă la bananna, colace de salvare și plimbări relaxante în largul mării cu barca, pot fi întâlniți pasionați înrăiți de sporturi extreme precum windsurf, kitesurf sau ski nautic. Totul ține de perspectivă și de dorința de a încerca ceva nou!

Iar pentru vara 2013 sporturile par să se fi înmulțit întrucât litoralul românesc oferă o paletă largă de opțiuni nautice și de centre de închiriere exipamente. Doar în Mamaia există opt baze de agrement de unde turiștii își pot alege tipul de sport pe care dorește să-l practice, având posibilitatea de a fi însoțit de un instructor bine pregătit. Pentru mai multă intimitate sau practicarea unui sport nautic fără îngrădiri, Lacul Siutghiol oferă turiștilor patru centre de agrement.

Raiul sporturilor nautice

Stațiunea Mamaia se poate lăuda cu cei mai mulți practicanți de sporturi nautice de pe litoralul românesc. Motivul: centrele de agrement și facilitățile oferite de acestea. Printre cele mai cunoscute auzului sunt yachtingul, windsurfingul și agrementul cu bărci cu vele precum catamaran, bărci de pescuit și caravelle. Însă atracțiile nu sunt doar acestea. Marea vâlvă printre pasionații de adrenalină pe mare o constituie ridicarile cu parașuta.

Un sport care îmbină senzațiile de plutire cu zborul propriu zis. Pe lângă acesta mai există scutele acvatice, plimbări cu hidrobiciclete, scufundari, tractări cu banane gonflabile sau colaci gonflabili. Așadar, dacă ajungeți pe liroralul românesc, opriți-vă măcar pentru o zi în Mamaia și testați unul dintre sporturile nautice ale sezonului! E păcat să treacă vara și să nu simțiți adrenalina în briza mării.

Gina Rotaru

Foto: encuentrosinglealicanteingles.wordpress.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: ski nautic, sporturi apa, sporturi nautice, windsurf, yachting
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement