Senzațiile verii – Sporturi nautice în Mamaia

Home « Sport « Windsurfing

Relaxare, adrenalină, romantism sau nebunie... toate la malul mării! Vine vara, iar distracția nautică devine un trend „must do” în timpul vacanței, indiferent de pasiunea pentru mare sau ambarcațiuni! Skijet-urile, bananna, plimbările cu yachtul sau windsurfing-ul sunt printre cele mai căutate sporturi nautice pe întreaga perioadă a verii. Să nu cerdeți, însă, că lipsesc activitățile relaxante. Milioane de familii își aleg ca destinație de vacanță malul mării, iar atracția lor se îndreaptă către plimbări cu barca, înot sau chiar scuba diving. Este sezonul în care și litoralul românesc intră în categoria atracțiilor turistice de top, scoțând la înaintare oferte semnificative pentru cazare și facilități precum dstracțiile nautice.

Și, când spunem litoralul românesc, inevitabil gândul ne zboară la celebra stațiune Mamaia! O stațiunea unde vacanța pare o tradiție transmisă din gerenație în generație! Ce găsim aici și ce sporturi nautice putem practica în plin sezon în Mamaia? Am cules o serie de sporturi nautice care ne sunt „vândute” în stil promoțional la toate centrele specializate în domeniu! Cât despre prețuri, să nu credeți că sunt foarte mici... O tură de skijet de 15 minute poate ajunge la 150 ron de persoană, iar o plimbare cu bananna poate varia între 15-20 ron de persoană. Așadar, aveți grijă la bugetul alocat, pentru că tentațiile sunt mari, iar riscul de a-ți cheltui banii în primele două zile sunt extrem de ridicate!

Ne-am interesat care sunt tarifele pentru cele mai căutate sporturi nautice de pe litoralul românesc, respectiv Mamaia nși am făcut o mică clasificare. Atenție, însă, prețurile s-ar putea să crească în plin sezon, însă, cu siguranță, nu se vor dubla. Așadar, cu ajutorul lor, vă puteți face o idee orientativă de cât vă va putea costa o vacanță în Mamaia.

Jet ski – o tură de 15 minute poate costa 150 ron de persoană. Închirierea lor se poate face de la centrele specializate de pe litoral, însă pentru conducerea lui sunt necesare buletinul și certificatul de conducător de ambarcațiune clasa C.

Banana – 10 minute costă în jur de 20 ron. Este o distracție nautică distractivă și fără riscuri mari de accidentare. Asta pentru că fiecare participant poartă o vestă de salvare, iar eventuala căzătură „peste bord” poate fi dea dreptul distractivă!

Șalupa - 10 minute-30 ron. Bineînțeles, nu îți vei lua niciodată 30 ron pentru că nu îți vor ajunge. Așadar, pregătește-ți întotdeauna 100 ron pentru o astfel de distracție.

Ski nautic - 10 minute, în jur de100 RON de persoană. Se închiriază doar cu buletinul, însă trebuie să ai ceva experiență. Nu pentru că ți-ar cere-o cineva la închiriere, ci pentru siguranța ta. Cât despre alte sporturi, poți experimenta surfing, yachting și chiar scufundări. Iar dacă nu ai experiență, există centre cu scafandri care oferă lecții în toate aceste domenii.

Gina Rotaru

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: ski nautic, sporturi apa, sporturi nautice, windsurf, yachting
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement