Sailrocket zdrobește Recordul Mondial la viteză! (foto)

Home « Sport « Windsurfing

Un nou record mondial de viteză în navigație! Paul Larsen a zdrobit sâmbătă, 24 Noiembrie, recordul mondial atingând o viteză de navigație de 65.37 noduri (75.23 mph - 121.06 km/h). Reușita a avut loc în cadrul competiției Luderitz Speed Challenge, organizată anual în Namibia, cu ajutorul ambarcațiunii cu vele Vestas Sailrocket 2. O reușită pe care navigatorul este hotărât să o depășească în cadrul următoarei competiții care va avea loc în 3 decembrie!

Evenimentul de anul acesta a fost unul plin de recorduri la veliere. Nu doar Paul Larsen a impresionat prin viteză, ci și windsurferul francez Antoine Albeau, care a înregistrat o viteză de navigație demnă de toate laudele: 52.05 noduri (59.9 mph - 96.4 km/h).

Recorduri mondiale în funcție de categorii

Marile recorduri la navigație de viteza două categorii: 500 de metri (59.38 noduri) și o milă marină (55.32 noduri) au fost înregistrate în orașul Walvis Bay, de australianul Paul Larsen cu ajutorul designului britanic al plăcii hidrofile cu aripi porabile: SailRocket Vestas 2. Iar zdrobirea recordurilor mondiale va continua cu siguranță săptămâna aceasta tot cu Paul Larsen care se arată hotărât să atingă 60 noduri la categoria 600 km distanță. Asta pentru că legendara competiție Lüderitz Speed Challenge de va desfășura până în 16 decembrie. Iar din 3 decembrie, evenimentului i se va alătura și competiția mondială între kiteboarders.

95 km/h pe o placă de surf

De asemenea, săptămâna trecută evenimentul a întregistrat 9 alte recorduri atinse de navigatorii profesioniști, marea majoritate dintre ei depășind viteza de navigație pe planșe cu vele de 50 noduri (92,6 km/h și 60 mph). Printre aceștia s-a remarcat bine cunoscutul windsurfer francez Anders Bringdal, care a impresionat cu o viteză remarcabilă de 51.34 noduri (95 km/h) pe o placă de surf.

Lüderitz este considerat evenimentul care reprezintă democratizarea încercării de înregistrare a vitezei de navigatie, în comparație cu Bonneville Speed Week, organizată cu autoturisme de teren. Provocarea Speed Lüderitz este un eveniment anual de navigație de viteză, care s-a organizat pentru prima dată în anul 2007 în Lüderitz, Namibia. Evenimentul este organizat de Events FSE, companie deținută de Frederic Dasse și kitesurferul francez Cattelan Sebastien. O companie recunoscută pe plan mondial și respectată Consiliul Mondial Record Sailing Speed (WSSRC) și International Sailing Federation (ISAF).

Gina Rotaru

Foto: www.gizmag.com

 

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: echipament windsurfing, regate, sporturi nautice, windsurfing
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement