Record mondial pe valuri de 90 metri (video)

Home « Sport « Windsurfing

Distracția nautică stârnește pasiuni puternice! Ne-o demonstrează un sufer care a transformat o joacă într-un record mondial! Garrett McNamara a reușit să escaladeze un val gigant cu ajutorul îndemânării și a unei plăci de surf performante. A fost o reușită neașteptată de surferii din lumea întreagă, mai cu seamă că diferența între recordul înregistrat anterior și cel din prezent este destul de măricică... Cum a reușit? Spune că, pur și simplu, s-a distrat, lăsându-se dus de val...

Nu-i un secret că din pasiune poți răsturna munții, însă dintr-o joacă să ajungi campion mondial... e destul de surprinzător. Însă, nu vă gândiți că a fost noroc pur. Garrett McNamara este recunoscut pe plan mondial precum cei mai năstrușnic și priceput surfer, însă nu se aștepta nimeni ca recordul mondial să fie bătut cu o diferență de aproape 4 metri înălțime.

Record mondial depășit cu 4 metri

Garrett McNamara a depășit recordul mondial pentru cel mai mare val de escaladat vreodată de un surfer, acesta plutind pe un val gigant de 27.432m înălțime. Recordul anterior fusese înregistrat de surferul Mike Parsons în 2008, care a escaladat un val de 23.470m înălțime. Este o reușită impresionantă în lumea internațională a surferilor, mai cu seamă că diferența dintre cele două recorduri mondiale este de 4 metri înălțime. Ceea ce ne face să credem că următorul aspirant la titlul de campion mondial pe valuri va trebui să muncească din greu pentru a putea depăși o asemenea performanță!

Cât despre Garrett McNamara, surferul a avut grijă să-și filmeze fiecare mișcare de la începutul acțiunii, opână la final, fiind dotat cu o cameră subacvatică GoProHD. Iar imaginile sunt impresionante. Camera a fost montată la vârful plăcii de surf, astfel că mișcările lui Garrett McNamara au putut fi analizate în detaliu, la fel și mișcările valului înalt de 27.432m. Ce-i drept, ne-am fi dorit să avem și o vedere panoramică din vârful valului gigant... ar fi fost de-a dreptul spectaculos...

Garrett McNamara

Garrett McNamara este născut la 10 august 1967 în Pittsfield, Massachusetts. Este un surfer american profesionist și un navigator explorator, recunoscut pentru iscusința și îndemânarea sa pe plan internațional. În ultimii ani, McNamara a înseput să practice Stand Up Paddle, începând totodată să proiecteze și să creeze plăci de surf SUP, pentru experiențe extreme. El s-a aventural în zone periculoase precum Waimea, Escondido Puerto și Mavericks. De asemenea, s-a aflat printre norocoșii care au fost invitați să concureze la Campionatul Mondial Stand Up Paddle Surf în iunie 2009, fiind invitat de Asociația Internațională Surf . La acest eveniment de anvergură mondială pot participa maximum 32 de surferi de elită.

 

Gina Rotaru

 

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement