Paradisul sporturilor nautice: Maldive (foto)

Home « Sport « Windsurfing

Vacanță distractivă într-o destinație exotică? Maldive este răspunsul! O țară insulară situată la sud-vest de India, cu ieșire la Marea Laccadivelor din Oceanul Indian, care se bucură de peste 1.100 de insule, dintre care doar 250 locuite. Restul... vegetație naturală, ape turcoaz limpezi și terenuri virgine cum rar întâlnești în toată lumea. Este țara ideală pentru o vacanță de relaxare sau pentru una destinată sporturilor nautice de vară!

 

Aici se practică windsurfing, kiteboarding și navigația cu catamaran în mod frecvent și la intensitate! Există centre cu specialiști în fiecare domeniu, care oferă cursuri atât pentru începători cât și pentru avansați. Prețul este perceput pe oră și pe nivelul de experiență, pornind de la 49 de dolari și putând să depășească 100 de dolari pentru o zi de windsurfing la nivel avansat!

Windsurfing în Maldive – este disponibil pentru începători și persoane cu mai multă experiență, alături de un instructor. O lecție privată de windsurfing, care durează o oră începe de la 49 de dolari. În această sumă nu intră echipamentul necesar. El poate fi închiriat de la centru sau achiziționat înainte de a pleca în vacanță.

Kiteboarding – se practică prin valorificarea puterii vântului. Dacă ești în căutarea unei provocări, kiteboarding-ul este sportul nautic pentru tine. Ai nevoie de un hibrid de kiting și navigarea poate ajunge la viteze mari și ridicări în aer. Este ușor de învățat. Odată ce ați învățat elementele de bază, veți fi uimiți cât de puternic este zmeul. Costul: 99 de dolari – o oră cu un instructor personal.

Catamaran – navigația cu catamaranul este o plăcere, mai ales dacă o experimentezi în Maldive, unde priza și peisajele exotice îți îmbunătățesc starea de spirit. Costul unui astfel de sport în maldive este,penttu începători, de 69 de dolari pe oră, cu instructor personal.

Fun & Power

Pentru cei care doresc să crească ritmul și experiența sporturilor nautice de mare viteză, pot încerca schi nautic, urmat de parasailing. Distracțiile pot continua cu Banana și Blast Rides, însă și prețurile se ridică considerabil. Asta pentru că aceste sporturi de adrenalină sunt printre cele mai căutate de turiști.

Parasailing – este cea mai simplă și mai puțin obositoare activitate dar, de departe, una dintre experiențelecare îți oferă cele mai multe satisfacții. El constă în plimbarea cu parașuta deasupra apei, aceasta fiind trasă de un vehicul. Este cunoscut peste tot în lume ca o activitate recreatică. Iar în maldive, peisajele văzute de la înălțime sunt de o splendoare rar întâlnită, spun practicanții. Costul: 12 minute – 99 de dolari.

Waterski / Wakeboarding – Adrebalină, stropi de apă și multă distracție. Inițierea începătorilor durează în jur de 25 de minute, aceasta constând în teorie, exerciții pe plajă, exerciții în apă de mică și mare adâncime. Prețul: 65 de dolari în 25 de minute.

Banana & Blast Rides - plimbări în viteză cu manana sau alte ambarcațiuni pneumatice, trase de o șalupă. Este un sport de adrenalină și se practică împreună cu mai multe persoane. Prețul variază între 22 și 30 de dolari de persoană pentru o tură de 15 minute. Tu pe care le-ai testa?

Gina R.

Foto: oceanwatersport.com

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement